Yozgat Emniyet Müdürlüğü, düzenlediği kurs ile mahalle muhtarlarını bilgisayar teknolojisiyle buluşturuyor.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü, mahalle muhtarlarının teknolojiyi yakından takip etmesi ve vatandaşlara daha seri hizmet sunmasını sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bilgisayar kursu düzenledi. Kursa 23 mahalle muhtarı katılırken İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yozgat merkezdeki kursun tamamlanmasının ardından ilçelerde muhtarlara yönelik kurs açacaklarını söyledi.
Bilgisayar eğitimi tamamlandıktan sonra her mahalle muhtarına bir e-mail adresi vereceklerini ifade eden Akpınar, “Hazırladığımız proje ile il merkezinde ve Yozgat’ın ilçelerinde bulundan tüm muhtarlarımızı basit temel bilgisayar eğitiminden geçirmeyi amaçlıyoruz. Kamu görevini yaparken bize en fazla yardımcı olan görevlilerimizden biri de muhtarlarımızdır. Kendilerine ilin sorunlarıyla ilgili daha önce bir çok toplantı yapmıştık. Bu toplantılarda bilgisayar eğitimi konusu gündeme geldi. Biz de il merkezi ve ilçelerdeki muhtarlarımızı muhtemel bilgisayar eğitiminden geçirmek için çalışma yaptık. Bilgisayar eğitimi bittikten sonra her muhtarımıza e-mail adresi almak suretiyle muhtarlarımızı bilgisayarlarımızla buluşturmak istedik. Bundaki temel amacımız hem muhtarlarımızı iletişim kabiliyetlerini artırmak, hem emniyet ile olan bağlarını güçlendirmek hem de vatandaşlarımızın çok rahat bir şekilde muhtarlara e-mail adresine ulaşmasını sağlayarak sorunlarını ve isteklerini iletmelerini sağlamaktı. İl merkezinde kursumuz başladı, her bir grup bir hafta sürecek, daha sonra ilçelerimizde de bu kursu sürdüreceğiz. Amacımız muhtarları teknolojiyle buluşturmak iletişim kabiliyetlerini artırmaktır. Ayrıca mahallerindeki sorunlarla ilgili olarak da vatandaşımızın en kısa ve sağlıklı bir şekilde mahalle muhtarlarına ulaşmalarını sağlamaktır” dedi.
Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan bilgisayar kursundan çok memnun olduklarını belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Bölükbaşı, ”Bilgisayarı biz kullanıyorduk ancak yeterli bilgimiz yoktu. Kursta bilgisayar donanımını kurmasından kullanımına kadar bir çok konuyu öğreniyoruz. Çok faydalı oluyor. İnşallah bilgisayar kursu sonrası vatandaşlarımıza daha seri bir hizmet sunacağız” dedi.
Bilgisayar kursunda ise muhtarlara bilgisayarı tanıma, donanımlarını kurma, kullanma ve e-mail gönderme konuları öğretiliyor.