Iğdır’da kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 25 köy yolunun açılması için çalışma başlatıldı.
Sabah saatlerinden etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Tuzluca ilçesinde 23 ve merkeze bağlı 2 olmak üzere toplam 25 köye ulaşım sağlanamıyor. Köylülerin haber vermesi üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, greyder ve iş makineleriyle toplam 53 kilometrelik köy yollarını yeniden açmak için çaba gösteriyor. Kervansaray köyünün yolunu ulaşıma açan iş makinesi operatörü Fikri Çavuşlu, sorumluluk bölgesindeki 10 köyün yolunun kapandığını söyledi. Çavuşlu, sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başladıklarını vurgulayarak, "Aşağı yukarı 25 kilometrelik yolu ulaşıma açmaya çalışıyorum. Hava şartları da çalışmamızı olumsuz etkiliyor. Buna rağmen köylerimizle bağlantıyı yeniden sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Köy sakinlerinden İlyas Ava da, sabahın erken saatlerinde beri köy yollarının ulaşıma kapandığını belirterek, durumu hemen yetkililere bildirdiklerini ve gelen ekiplerin kapanan yolu açmak için çalışma başlattığını söyledi.
Iğdır İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdür Yılmaz Demir ise, kent genelinde sabahın erken saatleri itibari ile etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı köy yollarının ulaşıma açılması çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, bu kapsamda 4 ekibin aralıksız çalıştığını bildirdi.