Samsun'da koronavirüs nedeniyle bağışıklığı güçlendirdiği bilinen propolis en çok tercih edilen ürün oldu. Vatandaşlar bu nedenle aktarlara akın etti.  30 ila 60 mililitre 60 TL'ye kadar satılan propolisin kilosu ise 600 TL'den satışa sunuluyor.

SATIŞLAR ARTTI

İlkadım İlçesi'nde aktarcıcılık yapan  Talha Çalık koronavirüs nedeniyle vatandaşın ek takviyelere ihtiyaç duyduğunu bu doğrultuda propolise de ilginin bir hayli  arttığını söyledi Artan virüs sebebiyle propolis satışlarının arttığını belirten Çalık, ''Koronavirüs hastalığının artmasıyla beraber vatandaşımız da virüsten korunmak amacıyla ek takviyelere ihtiyaç duyuyor. Bu dönemde vatandaşın talebi propolis maddesi oldu. Propolis maddesi kullandığı zaman dış etkenlere karşı koruma sağladığı için bu süreçte satışlarımız arttı'' diye konuştu.

600 LİRA OLDU

Propolis fiyatlarında artış yaşandığını ifade eden Çalık, ''Geçen yıla nazaran fiyatı 300 TL'ye satılan propolisin şuanki kilogram satışı  600 liraya çıktı. Propolisin 30ml - 50ml formları 30-60 TL arasında değişiyor" ifadelerini kullandı. 

Esra VURAL