Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, ’Küresel Başarının Yeni Anahtarı: Şehirlerin Liderliği’ temasıyla Kamu Teknoloji Platformu ve Harward Business Rewiew Türkiye tarafından Ankara’da düzenlenen 3. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’na davetli konuşmacı olarak katıldı.

Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen sürdürülebilir enerji ve çevre projeleri ulusal ve uluslararası alanda ilgi görmeye devam ediyor. Konferansın 2. gününde düzenlenen panelde bir sunum gerçekleştiren Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin güneş enerjisi kullanımındaki öncü uygulamalarına değindi. Sunumda anlatılan belediye hizmet binasında bulunan güneş panelleri, yeşil bina olan ve Türkiye’nin LEED Altın Sertifikasına sahip olan ilk kamu binası durumundaki Su Sporları Merkezi, hayvansal sulamada güneş enerjisinin kullanımı, güneş enerjili şarj istasyonları gibi projeler büyük ilgi gördü. Başkan Ataç, panelin 2. bölümünde ise Akıllı Kentsel Dönüşüm - Remourban Projesi çerçevesinde hayata geçirilen enerji verimliliği ve ulaşım alanındaki uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Düzenlenen konferans ile akıllı şehirlere dönüşüm kapsamında Türkiye’de başarılı kamu projelerinin tanıtılması, belediyelerin akıllı şehir yatırımlarını paylaşması ve dünyanın önde gelen şehirleri ile bilgi paylaşımı yapılması sağlanmış oldu.