DİYARBAKIR, () - DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP), yazılı olarak yaptığı açıklamada; Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinde büyük bir yangının çıktığını ve yangına müdahale edilmediğini öne sürdü.
DBP tarafından bugün yazılı olarak yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde olayların yaşandığı Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında büyük bir yangı olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
"Lice, Hani, Köcaköy ilçelerimizde çok büyük bir yangın çıkmış bulunmaktadır. Yangınlar rüzgarın etkisiyle gittikçe yayılmaktadır. Yangınların söndürülmesine ilişkin Diyarbakır Valiliği, belediyelerin ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün yangın söndürme araçlarının yangın bölgesine gidip söndürmesine güvenlik gerekçesi ile izin vermemektedir. İtfaiye araçlarının yangına müdahale yapması için yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır. Diyarbakır Valiliği ve güvenlik kuvvetlerinin yangınların söndürülmesine ilişkin itfaiye ve yangın söndürme araçlarına izin vermemesini kabul etmiyoruz. Yangınları kendi imkanları ile söndürmek için, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir, Çağlar Demirel, Nimettulah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Ali Şimşek, Hafize İpek, HDP İl Eş Başkanları Ömer Önen, Gülşen Özer, DBP ve HDP'li çok sayıda yönetici Lice ilçesine hareket etmişlerdir."