MHP Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın ve Zekai Kaya, secim çalışmalarını kapsamında eski bat pazarında seçmenle buluştu.
Prof. Dr. Aydın, esnafın tadilat çalışmalarından dolayı mağdur olduğunu belirterek, “2014 Ekim ayında başlatılan restorasyon çalışması eski bat pazarında hala devam ediyor. Yaklaşık sekiz aydır bir cadde düzenlemesi yapamayan Büyükşehir Belediye başkanına bir sormak lazım. Bu halinizle bin projeyi nasıl gerçekleştireceksiniz?” dedi.
Altyapı hizmetlerini beceremeyen belediyenin üstüne vazife olmayan Erzurum’un ticari hayatına kurduğu şirketlerle müdahale etmeye çalıştığını öne süren Aydın, “Bunun en tipik örneği ise eski bat pazarı çarşısındaki restorasyon çalışmasını Palandöken A.Ş.’ye yaptırması böyle bir ucube belediyecilik örneğidir. Şimdi buradan kendisine soruyoruz; Müteahhitliğini kime ve kaça vermiş? Taşeron işçiler dışında bu çalışmada Erzurum’a ne katkı sağlamıştır? Üstelik çarşı esnafı da trafiğe kapalı bu cadde de perperişan aylardır süren toz ve gürültü kirliliğinden, çarşının bu halinden dolayı müşteri kaybından muzdariptir. İşte İstanbul’dan yönetilmeye çalışılan Erzurum’un hali budur” diye konuştu.