Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, () - ADANA'da Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde, Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' oyununu sahneledi. Avrupa'da oyunlarını Türkçe sahneleyerek dikkat çeken topluluğun oyunu, büyük ilgi gördü.
Osmanlı İmparatorluğu zamanında 1906'da kurulan ve bugüne dek 300'den fazla oyun sahneleyen Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu, 30 Nisan'a kadar sürecek Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında Adana'ya geldi. Adını özellikle 1979'da sahneledikleri ünlü 'Suç ve Ceza' oyunuyla duyuran topluluk, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde William Shakespeare'nin yazdığı 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı oyunu, Türkçe olarak sahneledi.
Aleksandar Popovski'nin yönettiği oyunda, Atilla Klinçe, Suzan Akbelge, Tamer İbrahim, Osman Ali, Selpin Kerim, Nesrin Tair, Filiz Ahmet, Slagana Vuyoşeviç, Aksel Ahmet, Cenap Samet, Neat Ali, Erman Şaban, Riat Tahir, Salaettin Bilal, Rosana Stefanova ve Sara Cvetkovska rol aldı. Yaşlı bir adamın rüyası üzerinde şekillenen oyun, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Oyun sonunda ayağa kalkan seyirciler, oyuncuları ayakta alkışladı.


FOTOĞRAFLI