Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi 2015 yılının ilk yürütme kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ikinci olağan genel kurulun 23 Ocak’ta yapılmasına karar verildi.
Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi yürütme kurulu, ikinci genel kurul tarihini belirlemek amacıyla bir araya geldi. Bugüne kadar 54 toplantı düzenleyerek, şehrin genel sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, konseyin çalışmaları hakkında şunları söyledi:
“Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi olarak İlk genel kurulumuzu 7 Temmuz tarihinde yaparak, başkan ve yürütme kurulu üyelerimizi belirledik. O günden bugüne de 54 toplantı yaptık. Bu toplantılarda şehrin genel sorunları, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde neler yapıp, yapamayacağımızı ve şehrin vizyonu konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Başlangıç itibariyle bir yer sorunumuz vardı. Sayın Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik, Kızılay’ın tarihi binasını bize tahsis etti. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kasım ayı içerisinde bu binada faaliyet göstermeye başladık. Kadın ve gençlik meclisimizin ilk genel kurullarını yaparak, başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirledik. Bazı çalışma grupları daha belirlememiz gerekiyor. Esnaf, çiftçi, muhtarlar gibi çeşitli meclisler kuracağız. Yürütme kurulumuz ile birlikte CBÜ Rektörümüz Kemal Çelebi’yi ziyaret ettik. Bir düşünce merkezi meclisi oluşturma gayreti içerisindeyiz. Kendisi de bize destek olacağını söyledi. CBÜ’den 10 akademisyen katkı sağlayacak. İleriki dönemlerde Manisa için hayırlı hizmetler üreteceğimizi düşünüyorum. İkinci olağan genel kurulumuzu ise 23 Ocak Cuma günü yapacağız. Bedesten müsait olursa orada yapmayı planlıyoruz.”