Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki hizmetleri Aladağ’a götürmediğini iddia edip, “Ya bizle dalga geçiyorlar ya da Hüseyin Sözlü Aladağ’ın Büyükşehir Belediye Başkanı değil” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Mart ayı toplantılarının ilk oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan Mustafa Akgedik, seçimin ardından 1 sene geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin, Aladağ’ın Adana’nın bir ilçesi olduğunu bilmediğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin Aladağ’a 5 milyon TL yatırım yapması gerektiğini ancak yapmadığını anlatan Akgedik, köy yollarının stablize olduğundan ve hala asfalt dökülemediğinden şikayet etti.
26 köyün, Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle olduğuna dikkat çeken Akgedik, 2 defa müracaat etmelerine rağmen dere geçişleri ve yağmur drenajlarına boru gönderilmediğini ifade etti. Aski’nin sorumluluğunda olan köprü projelerine imza attıklarını belirten Akgedik, ASKİ Genel Müdürlüğü ile toplantı yapmak istediklerini ancak 1 yıldır kimseden ses çıkmadığını vurguladı.
İlçedeki çöp sorununa da değinen Akgedik, çöp aktarma istasyonu talep etti. İlçede önceki dönemde inşaatı başlayan bir kültür merkeziyle ilgili sorunlar yaşadıklarını da anlatan Akgedik, “Burası otogar arazisine yapıldığı için arazi Büyükşehir’e devrolmuş. Yetkililerimize bunu söyledik. Bu binanın alt katına birimlerimizi koyup, üst katı biz kullanalım dedik. Başkanımız tamam dedi. Şimdi de Büyükşehir birimlerini koyuyor, 2. Bölge Ofislerini koyuyor. Müdürü aradığımızda ‘Burası bize tahsis edildi, 2. Bölge ofisleri olarak kullanacağız’ diyorlar. Ya bizimle dalga geçiyorlar ya da Aladağ’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü değildir. Aladağ’ın, Adana’nın bir ilçesi olduğunu hatırlatıyorum” diye konuştu.
Bu sırada Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Aladağ’da hizmet veren iş makinalarının üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi logolarının sökülüp, yerine Aladağ Belediyesi logolarının yerleştirildiğini tespit ettiklerini öne sürdü.
Aslan’a karşılık veren Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, kendilerine Büyükşehir’in araç gönderdiğini ancak yakıt ve şoför masraflarını talep ettiklerini belirterek, “Yol Büyükşehir’in, Aladağ Belediyesi gidecek, malzeme alacak, mazotu koyacak, şoförünü verecek, üzerinde 3 metre Büyükşehir Belediyesi yazıyor. Sizin işinizi ben yapıyorum her imkanını kendimiz yapıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu vurgulayarak, “Ama anlattığınız gerekçelerden bakınca siz Aladağ’ın belediye başkanı değilsiniz. Her şeyi belediyeden beklediğinize göre Aladağ’da Aladağ diye belediye yok. İktidarın ilçelere eli değsin diye propaganda yapıp seçim kazanınca da beceriksizlikleri, ‘Büyükşehir’in yetkisinde, bizi aşıyor’ diye kapatmayın. Her ilçenin belediye başkanı var, kimse kendi beceriksizliklerini ve yetersizliklerini büyükşehir üzerinden gidermeye kalkmasın. Lütfen artık karla mücadelede 2 greyder, 1 dozer ve 1 loderle çalıştık. 9 ilçede olduğu gibi, birçok ilçede çöp toplama istasyonları yok, hepsinin üzerinde çalışıyor arkadaşlar” ifadelerini kullandı.