Bursa Kamu Hastaneleri Birliği öncülüğünde Genel Sekreter Prof.Dr. Rüstem Aşkın’ın baş editörlüğünde yayın hayatına başlayan uluslararası hakemli, bilimsel bir tıp dergisi olan The European Research Journal ilk sayısı ile göz doldurdu.
The European Research Journal, sayıları her gün artan 30’u yabancı ülkelerden olmak üzere 100’ü aşkın yayın danışma kurulu üyesi ile bu alandaki iddiasını ve kalıcılığını kanıtlar özellik taşıyor. The European Research Journal, aynı zamanda Bursa’da önemli bir kamuoyu desteği bulan Emir Sultan Üniversitesi Projesi için de önem taşıyor. Bilimsel tıp dergisi, başta eğitim araştırma hastanesi hekimleri olmak üzere tıp camiasında hareketlenme ve heyecan uyandırdı.
Yayın hayatına başladığı andan itibaren profesyonel bir yaklaşımla uluslararası standartlar gözetilerek çıkan dergide yer alan bilimsel makaleler sıkı bir editöryal ve hakem değerlendirmesi sürecinden geçtikten sonra okuyucu ile buluşuyor. Derginin ilk sayısı İngilizce yayımlanırken, derginin logosundaki lale motifi ile Bursa’yı işaret etmesi de dikkat çekti.
TÜBİTAK tarafından da desteklenen derginin seçkin indeks kuruluşları tarafından asgari şart olan bir yıllık yayın süreci sonunda indekslere rahatlıkla girebileceği ifade edildi. Derginin ilk sayısının yayınlanmasının sonrasında Kültür Bakanlığı tarafından 2149-3189 nolu Elektronik ISSN tahsis edildi. İkinci sayının yayımlanmasının ardından her makale için ayrı DOİ numaraları da TÜBİTAK desteği ile sağlanacak.
Derginin editörler kurulu ise kısa zamanda dergiye ilginin büyük olduğunu ve Bursa’dan dünya tıp literatürüne katkı sağlayacak öncülük edecek saygın bir dergi kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade ettiler