İzmirli iş adamı Hakan Çeken’e yönelik suçlamalarda bulunarak yargılanmasına neden olan akaryakıt işletmecisi M.U.ile M.G.’ye adli tıptan gelen rapor yeni iddiaları ortaya çıkardı. 5,5 milyon TL akaryakıt borcunu isteyen işadamı Hakan Çeken’e yönelik şantaj içerikli ses kayıtlarını inceleyen Adli Tıp Fizik İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi, CD’deki seslerin M.U.ile M.G.’ye ait olduğu yönünde rapor yazdı.
Adli tıptan gelen raporun önemine değinen eski Ceza Hakimi Avukat Ömer Faruk Kara, olayın asıl mağduru müvekkili Hakan Çeken’in olduğunu öne sürdü. 2007 yılında yapılan, “Kıskaç” operasyonunda akaryakıt kaçakçılığı suçundan bir süre tutuklu kalan M.U.ile M.G.’yi zor durumda bırakacak Adli Tıp raporunun davanın seyrini değiştireceği söylendi.
İzmir 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmalarda olayın asıl mağduru kendisinin olduğunu belirten işadamı Hakan Çeken, “2007 Yılında ben şikayetçilere akaryakıt veriyordum. Bana yüksek miktarda borçları vardı. Bir kısmını bölümler halinde ödediler. Kalan 5,5 milyon TL’yi ödemeyeceklerini, benim bu parayı istemem durumunda hakkımda asılsız iddialarla şikayetçi olacaklarını söylediler. Ben yasal yollardan paramı isteyince, kendileri 2011 yılında emniyete giderek hakkımda asılsız suçlamalarda bulundular” dedi.
“ADLİ TIP RAPORU DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK”
İşadamı Hakan Çeken, borçlu oldukları halde kendisini asılsız iddialarla yargılattıklarını iddia ettiği M.U.ile M.G.’nin şantaj içerikli ses kayıtlarını mahkemeye delil olarak sundu. Kayıtları delil niteliğinde sayan mahkeme heyeti, ses kayıtlarını incelenmek üzere adli tıpa gönderdi. Adli tıptan geldi. Davanın seyrini değiştirecek ses kayıtlarını inceleyen Adli Tıp Fizik İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şubesi, CD’deki seslerin M.U.ile M.G.’ye ait olduğunu mahkemeye gönderdiği raporda belirtti. Adli Tıp’tan gelen rapor şikayetçi M.U.ile M.G.’yi şok etti. M.U.ile M.G.’yi zor durumda bırakacak Adli Tıp raporunun davanın seyrini ne şekilde değiştireceği merakla bekleniyor.
ASIL MAĞDURUN MÜVEKKİLİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
Adli Tıp’tan gelen raporu değerlendiren işadamı Hakan Çeken’in Avukatı Ömer Faruk Kara, “Müvekkilim, kendisine borcu olan M.U.ve M.G. ile uzlaşma toplantısı yapılmış. Bu uzlaşma toplantısında M.U.ile M.G., müvekkilime 5 milyon 500 bin TL.borçlu olduklarını itiraf etmişlerdir. Yine müvekkilim ile ilgili asılsız iddialarda bulunduklarını söylemişlerdir. Mahkemeye sunduğumuz ses kayıtlarında tüm itirafları vardır. Asılsız iddialarda bulunarak müvekkilimin bir süre tutuklu kalmasına neden olan şikayetçiler, bununla yetinmeyip müvekkilimin evini ve iş yerlerini basmışlardır” dedi.