Konyaaltı Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği “Kadın ve Doğa” konulu resim ve seramik yarışması ile “Kadın Öyküleri” konulu öykü yarışmasını sergi açılışı ile sonlandırdı.
“Kadın ve Doğa” konulu resim ve seramik yarışması ile “Kadın Öyküleri” konulu öykü yarışması, Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında açılan sergi ile sonlandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen yarışmanın dereceye giren isimlerini Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek açıkladı. Serginin açılışında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ülkemizde kadına yönelik şiddettin her yıl arttığına dikkat çekti. Başkan Böcek, “Atatürk ‘Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ demiştir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir birey olarak kişiliğini
kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Yarınlarımızı aydınlığa taşıyacak olan gençlerimizi yetiştiren, büyüten kadınlarımız; aslında toplumlar inşa etmektedir” şeklinde konuştu. Başkan Böcek, yarışmaya katılan tüm kadınları tebrik ettiğini belirterek, dereceye giren isimlere ödüllerini takdim etti.
“Kadın Öykülüri ” konulu öykü yarışmasına 102 eser katılırken, “Kadın ve Doğa” konulu yarışmaya 68 resim, 45’te seramik yarışmacısı katıldı. Yarışmada dereceye giren isimler resim 1. Zuhal Başbuğ, 2. Fatih Toprak, 3. Melihat Aktan; seramik 1. Sema Bayram, 2. Esra Çetin, 3. Gülsüm Kılınç; öykü 1.Kübra Olkay, 2.Elif Yonat Toğay, 3.Serap Nesli Tanrıverdi olarak açıklandı.