CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, 14 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen Ulaşım Çalıştayı’nın sonuç bildirgesinin açıklanmasını beklediklerini söyledi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısının ilk birleşiminde CHP Grubu adına gündem dışı söz alan Çetinkaya, geçen yıl gerçekleştirilen ulaşım çalıştayı ve cemevleriyle ilgili konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yılın haziran ayında kentteki ulaşım sorunun çözümü için ulaşım çalıştayı düzenlediğini hatırlatan Çetinkaya, çalıştayın sonuç bildirgesinin açıklanmadığına dikkati çekerek, "Sonuç bildirgesinin açıklanmasını bekliyoruz. Kentin büyük sorunları var. Bu konularda da yeni çalıştayların yapılması gerekiyor" dedi.
Türkiye’nin laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirten Çetinkaya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği kararlar doğrultusunda ülke genelindeki CHP’li belediyelerin cemevlerini ibadethane olarak kabul ettiğini anımsattı. Adana’da da Seyhan, Çukurova ve Karataş belediye meclislerinin de aynı kararı oy birliği ile aldığına dikkati çeken Çetinkaya, “Umarım diğer belediyeler de bu yönde karar alır” diye konuştu.
Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Zafer Mülazımoğlu da Ceyhan’ın iki önemli bulvarı olan Uğur Mumcu ve İnönü bulvarlarının tabelalarının eksikliğini gündeme getirerek, tabelaların yerine konulmasını istedi.