Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Adıyaman’da ilk kez gırtlak kanseri ameliyatı yapıldı.
Yaklaşık 60 yıldır sigara kullanan 72 yaşındaki Ali Arıpak gırtlak kanserine yakalandı. Kanser teşhisinin konulmasının ardından çeşitli illerde tedavi gören Ali Arıpak, gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonu Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliğine bağlı doktorlarla birlikte gerçekleştirildiğini belirten Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedat Doğan hastada uzun süreli sigara kullanımından dolayı gırtlak kanserinin oluştuğunu söyledi.
Gerçekleştirdikleri operasyonla hastanın gırtlağını almak zorunda kaldıklarını belirten Doğan, "Hastamızın gırtlağına kanser çok fazla yayılmıştı bu yüzden almak zorunda kaldık. Şu anda hastamızın sağlık durumu gayet iyi, sadece konuşamama sorunu var. İlerleyen zamanda hastamıza bir ses protezi yerleştirerek hastamızın konuşmasını sağlayacağız" dedi.
Arıpak’ı hastanede ziyaret Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise hastaya geçmiş olsun dileklerinde bulunarak kentte ilk kez bu tür bir ameliyat yapıldığını belirterek bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Gönüllü şöyle konuştu:
“Kentimizde ilk defa böyle bir ameliyat yapıldı. Üniversite olarak insanlarımızın başka illere gitmesini önlemeye çalışıyoruz. Çünkü Tıp Fakültemiz her gün bir yeniliğe imza atıyor. Bugünde bir ilki gerçekleştirerek gırtlak kanseri ameliyatı yaptılar. Hastamızı gördüm, gayet iyiydi. Hocalarımıza teşekkür ediyorum.”
Ameliyatla gırtlağı alınan hastanın oğlu Bünyamin Arıpak ise başarılı operasyondan ötürü doktorlara teşekkür ederek, "Babam 60 yıldır sigara içiyor. Daha önce kalp krizi geçirdi, anjiyo oldu, prostat ameliyatı geçirdi. Şimdi de gırtlak kanserinden ameliyat oldu, şu an sağlığı iyi. Doktorlar hastalığın ana sebebinin sigara olduğunu söyledi. Bunun için insanları sigaradan uzak durmaya çağırıyoruz" dedi.