Atatürk Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (Atayös) Geniş Kapsamlı Bir Organizasyonla Başarıyla tamamlandı.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından 4 ülkede gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Sınavı’na (ATAYÖS) 5 bin 310 aday katıldı. Sınav sonuçlarına göre adaylar ülkemizde çeşitli üniversitelere yerleşerek lisans ve önlisans düzeyinde eğitim alma hakkı kazanacaklar.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Öğrenci Sınavı, 25 Nisan 2015 tarihinde Almanya, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Türkiye olmak üzere 4 ülkede 10 sınav merkezinde başarıyla organize edildi. Başvuruları 13 Nisan 2015 tarihinde tamamlanan sınav için 5 bin 310 aday kayıt yaptırdı. Yerleştirme sonuçlarının 8 Haziran 2015 tarihinde açıklanacağı sınava, Almanya’nın Duisburg kentinde 181, Berlin kentinde 65; Suudi Arabistan’nın Cidde kentinde 202, Riyad kentinde 178, Medine kentinde 90; Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 803 ve ülkemizde Ankara’da 1020, İstanbul’da 1932, Erzurum’da 395, Şanlıurfa’da 444 kişi alındı.
Atatürk Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (ATAYÖS) Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde yapıldı. Geçerlilik süresi 2 yıl olan ATAYÖS, sayısal ve sözel 40 mantık sorusu olmak üzere Temel Öğrenme Becerileri ile Yabancı dil başlıklarında yapıldı. Yaklaşık 100 ülkeden başvuru yapılan Uluslararası Öğrenci Sınavı 21 binada, 21 bina sınav sorumlusu ve yöneticisi eşliğinde 221 salon başkanı ve 246 gözetmen tarafından gerçekleştirildi. Toplamda 879 kişinin görev aldığı sınavda Üniversite Temsilcileri sınavı denetledi.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından iki yıldır düzenlenmekte olan ve sonuçlarına göre bu yıl ülkemizde 76 üniversiteye yerleştirme yapılacak olan Uluslararası Öğrenci Sınavı’na ilişkin olarak Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak yaptığı değerlendirmede, “Ülkemizde uluslararası kapsamda üniversite düzeyinde öğrenci alımını sağlamak ve kültürlerarası etkileşimin önemini vurgulamak bağlamında öğrenci hareketliliğini destekleyen Atatürk Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı, 2 yıldır Üniversitemiz tarafından başarıyla organize edilmektedir. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, aday başvurularından, sınav sorularının hazırlanması ve sınavın uygulanmasına değin geçen tüm süreci başarıyla planlamakta, programlamakta ve organize etmektedir. Bu yıl 5 bin 310 öğrenci adayının başvurduğu sınav Üniversitemizin adına yakışır biçimde titizlikle gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi nezdinde sınavın başarıyla yürütülmesinde görev alan tüm personele teşekkür ediyorum.” Dedi.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından bir aylık hazırlık sürecinin ardından geniş kapsamlı bir organizasyonla tamamlanan sınavın sonuçları http://ataworld.atauni.edu.tr/ web sayfasından ilan edilecek. Adaylar, örgün öğretim programları için en fazla 10, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi lisans veya önlisans programları için 15 tercih olmak üzere 25 tercih yapabilecekler. Üniversitemizde bu yıl YÖK tarafından örgün öğrenim programları için 573, Açıköğretim programları için 2 bin 390 olmak üzere toplam 2 bin 963 yabancı uyruklu kontenjanı ayrıldığı belirtildi.