Türk Eğitim Derneği eğitim yatırımları içerisinde 32. okulunu, yeni eğitim-öğretim yılında Kocaeli’nin Başiskele ilçesi Yuvacık’ta açmaya hazırlanıyor.
1928’den itibaren yabancı dilde eğitim veren okullar, yurtlar açarak başarılı olan ancak ekonomik durumu olmayan öğrencilere burs vererek eğitimlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamalarını sağlayan Türk Eğitim Derneği, Türkiye genelindeki 34. Okulunu Kocaeli’nde açmaya hazırlanıyor. Başiskele ilçesi Yuvacık’ta 18 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan ve 14 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni okulunu 2015-2016 yılı eğitim öğretim döneminde açmayı planlayan TED, okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için 19 Nisan 2015 tarihinde giriş sınavı düzenleyecek.
Projenin tanıtımı için Kocaeli’nde bir otelde düzenlenen basın toplantısına, TED Genel Bakanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Kocaeli Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Çelebi, “Biz Türk Eğitim Derneği’nin çağdaş eğitimi Türkiye’ye yayma çabasını TED Kocaeli Okulu’nu açarak bir katkı sağlamayı ummuş oluyoruz” dedi.
Çelebinin ardından söz alan TED Genel Bakanı Selçuk Pehlivanoğlu ise 32. Okullarını Kocaeli’nde açacaklarını dile getirerek, “’Türk Eğitim Derneği niçin Kocaeli’ne geldi’ derseniz, Kocaeli’nde de test ile tost arasına sıkışmış olan bir nesle alternatif oluşturmak için buraya geldik. Maalesef ülkemizde en büyük sosyal adaletsizlik eğitimdedir. Parası olanla olmayan arasındaki en büyük farkın olduğu sektör eğitim sektörüdür. Ve Türkiye’de maalesef eğitim 4 yıllık planlamalarla sekteye uğratılmaktadır” dedi.
Eğitim alanında durumu olmayan çocuklara öncelik verdiklerini dile getiren Pehlivanoğlu, “Biz TED olarak okullarımızda yuvarlağın içini dolduracak çocuklar değil insan yetiştirmeyi birinci görev olarak addederiz. Bizim okullarımızdaki öğrencinin en az akademik başarısı kadar sosyal başarısı da önemlidir. Biz okul açtığımız her ilde bir o ilde imkanı olmayan çocuklarımızın okula alınması sözleşme şartımızdır, ikincisi ise o ilde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber öğretmen eğitimi üstleniriz. Çünkü bizim için Kocaeli’nde bizim okulumuzda okuyan çocuk kadar Kocaeli’nin her okulunda okuyan çocuk da bir o kadar önemlidir. Bunu göz ardı ettiğimizde görevimizi ve vazifemizi yerine getirmediğimiz inanırız” şeklinde konuştu.