Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Kaymakamı Soner Bedir, İlçe Emniyet Amiri Fikret Gün ve Polis memurları Pazarlar Anaokulu öğrencilerini ziyaret ettiler.
Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği Trafik denetleme büro amirliğinde görevli Polis memuru Zeki Sunal tarafından minik öğrencilere sinevizyon eşliğinde trafik kuralları ve 155 Polis imdat telefonu konularında bilgiler verildi.
Pazarlar İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Polis memuru Zeki Sunal, minik öğrencilere trafik ışıkları, servise binerken, yolculuk ederken ve servisten inerken uyulması gereken kuralları anlattı. Sunal, ayrıca öğrencilerin bisiklete nasıl ve nerelerde binecekleri konusunda da bilgiler verdi. Trafik polisi ağabeylerini dikkatle dinleyen minikler daha sonra merak ettikleri konularda sorular sordu.
Ziyaret sonrası İlçe Emniyet Amiri Fikret Gün, “Kazaların azalması için vatandaşları trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek gerekmektedir. Yapılan tüm faaliyetlerin yanı sıra alışılmış davranışların terk edilmesi oldukça zordur. Bu nedenle çocuklara erken yaşlarda trafik kurallarına uyma konusunda eğitim verilmelidir. Çocuklara trafik kurallarını öğretirken, onlarla iletişim kurup bilgiler anlamlı hale getirilmelidir. Bilinçlenen çocukların sayısı arttıkça ilerleyen yıllarda toplumun trafik kuralları hakkındaki olumsuz davranışları azalacaktır” dedi.
Anaokulu Müdürü Hüseyin Coşar ve Anaokulu öğretmenleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Pazarlar Anaokulu konferans salonunda yapılan eğitimden sonra minik öğrencilere kek ve meyve suyu ikramı yapıldı.(MB-EFE)