Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S'de her hafta Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş'ın sunumuyla ekranlara gelen 'Samsun'dan Dünya'ya Sağlık' programının konuğu olan Dermotoloji Uzmanı Doç. Dr. Günseli Şefika Pancar , cilt sağlığına ilişkin bilgiler verdi. "Cilt yaşlanması nasıl başlar?", "en iyi estetik uygulama nedir?" sorularını sizler için yanıtladı.

Dermotoloji Uzmanı "Doç. Dr. Günseli Şefika Pancar", cilt sağlığını korumaya genç yaşlarda başlanılmasının önemli olduğunu söyledi. 

YAŞLANMA DERİDE NASIL BAŞLAR? DOÇ. DR. GÜNSELİ ŞEFİKA PANCAR KANAL S TV EKRANLARINDA AÇIKLADI


Cilt sağlığının önemini vurgulayan, Doç.Dr. Günseli Şefika Pancar,"Cildin yapı taşını oluşturan cildimizi ağ gibi saran yapıya kolajen denilmektedir.Kolajen, zaman içerisinde azalır ve bu azalma kaz ayaklarının çıkmasına cildin kendini salmasına neden oluyor. Bu durumla birlikte cilt yaşlanması başlıyor. " diye konuştu.

KOLAJEN ARTTIRICI UYGULAMALAR NELERDİR? DOÇ. DR. GÜNSELİ ŞEFİKA PANCAR KANAL S TV EKRANLARINDA AÇIKLADI

"İlk önce bağ dokusunun güçlenmesi için kolajeni arttırıyoruz" diyen Doç.Dr.Günseli Şefika Pancar,  "kolajen arrırmanın birçok yolu bulunmakta bunlar, cihaz uygulamaları,lazer uygulamaları,radyo frekans enerjileri,ultrason dalgaları, enjeksiyonlar ve kolajen hapları oluyor " diye aktardı. 

"HEKİME DANIŞMADIN KOLAJEN HAPI KULLANILMAMALI" DOÇ. DR. GÜNSELİ ŞEFİKA PANCAR KANAL S TV EKRANLARINDA AÇIKLADI

Deri Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr.Günseli Şefika Pancar,kolajenlere internet üzerinden çok rahat ulaşıldığını fakat hekim önerisi olmadan alınan hapların çok riskli olduğunu aktardı.Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı ürünlerin kullanılmasI gerektiğinin altını çizdi.   

EN İYİ ESTETİK UYGULAMA NEDİR? DOÇ. DR.GÜNSELİ ŞEFİKA PANCAR KANAL S TV EKRANLARINDA AÇIKLADI

En iyi uygulamanın kişiye özel yapılan uygulamadır diyen Dermotoloji Uzmanı Doç. Dr.Günseli Şefika Pancar,kişilerde cil yapılarının farklı,genetik yapının farklı, ve kişinlerdeki sorunun yerleştiği bölgenin farklı olmasından dolayı, "en iyi estetik uygulama doğru hastaya doğru uygulamadır" diye belirtti. 

CİLT İÇİN DÜZENLİ TEDAVİYE NE ZAMAN BAŞLANMALI? DOÇ. DR.GÜNSELİ ŞEFİKA PANCAR KANAL S TV EKRANLARINDA AÇIKLADI

"Cildine özen gösterenler ,erken yaşta tedaviye başlıyorlar.Cildimize ne kadar özen gösterirsek cildimiz ileriki yaşlarda o kadar iyi olacaktır." ifadelerini kullandı. 

CİLTTE SARMA OLUŞTUKTAN SONRA NE YAPILIYOR? DOÇ. DR.GÜNSELİ ŞEFİKA PANCAR KANAL S  TV EKRANLARINDA AÇIKLADI

Cerahi uygulamalar yapılıyor diyen Doç. Dr. Günseli Şefika Pancar, "İp askı uygulamalarından hasta oldukça memnun kalıyor. Bu ip askılar yüz bölgesinde, o bölge uyuşturularak yapılıyor. ip askı uygulamalarının eriyen ip ve erimeyen ip olarak iki şekli bulunmaktadır" diye anlattı. 

ERİYEN İP ASKI VE ERİMEYEN İP ASKI UYGULAMALARINDA FARK NEDİR? DOÇ. DR.GÜNSELİ ŞEFİKA PANCAR KANAL S  TV EKRANLARINDA AÇIKLADI

"Ciltteki hasarın yerine göre uygulanan ip askı uygulamalarının eriyen ip ile yapılması bir süre sonra ipin o bölgede eriyerek yok olması işlemidir."diyen Doç. Dr. Günseli Şefika Pancar, erimeyen iplerin sorunlu bölgeye uygulanıyor orada bırakılıyor erimeyen ip orada tutunuyor "dedi. 

İP ASKI UYGULAMASI KAÇ YAŞINA UYGULANIYOR?  DOÇ. DR. GÜNSELİ ŞEFİKA PANCAR KANAL S TV EKRANLARINDA AÇIKLADI

Hastaya göre değişkenlik gösterdiğini söyleyen Doç. Dr. Günseli Şefika Pancar, "ip askı uygulamaları 35-40'dan sonra 50-55 yaş arası ameliyat gerektirmeyen ciltlerde 60 yaş üstü için genellikle cerrahi müdahale gerekmektir" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN