ŞEHİT POLİS DAVASINDA SAMSUNLU SANIKLAR HAKKINDA KARAR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, silah kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen suç çetesine yönelik operasyonda polis memuru Ercan Yangöz'ün şehit olduğu iki polisin de yaralandığı silahlı saldırıyla ilişkin görülen davada, karar çıktı. Mahkeme heyeti, 'Çakal' lakaplı Samsunlu Fatih Özturan'ı müebbet hapis ve 10 yıl cezasına çarptırdı, oğlu Efe Özturan'ının da beraatine karar verdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Soruşturma kapsamında Fatih Özturan hakkında 'kasten öldürme' ve 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıla kadar hapis, oğlu Efe Özturan hakkında ise aynı suçlara yardım ettiği gerekçesiyle 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın 16 Mart'taki 3'üncü duruşmasında savcı, mütalaasını açıklayıp, her iki sanığa da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

sehit polis olayi ic 1.jpg 2.jpg 3

DURUŞMAYA SAMSUN'DAN KATILDI

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın bugün görülen 9'uncu duruşmasında tutuklu sanık Fatih Özturan mahkeme salonunda hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan oğlu Efe Özturan ise Samsun'un Bafra ilçesinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Salonda şehit polis memuru Ercan Yangöz'ün annesi Nursel Yangöz, babası Şahin Yangöz, tanık polisler, yakınları, meslektaşları ve avukatlar yer aldı.

NE OLMUŞTU?

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, altı kişinin suç örgütlerine silah satmak için Bodrum'da olduğu bilgisine ulaştı. Ekipler, 16 Haziran 2021 tarihinde, motosikletlerle şüphelilerin otomobilini takibe aldı.

Otomobilden açılan ateşle Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nde görevli polis memurları Ercan Yangöz, Abdülkadir Doğan (30) ve Sezgin Can Gürsoy yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan altı yıllık polis memuru Ercan Yangöz, şehit oldu.

Çeteye yönelik operasyonda Yangöz'ü şehit eden Fatih Özturan'ın da aralarında bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.