Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), () - BODRUM'dan yasadışı yollarla ve 7 metrelik lastik botla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmek isteyen 75 kişilik Suriyeli grubunu, son anda fark eden jandarma engelledi. Suriyeli grup, bölgeden uzaklaştırılarak kent merkezine yollandı. İkinci olayda ise, motoru bozulunca sürüklenen lastik bottaki 8 Suriyeli yardım isteyince, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
Organizatörlerden 30 bin liraya satın alındığı belirtilen 7 metrelik lastik bota Turgutreis'in Hüseyin Burnu'ndan binmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 75 Suriyeli, devriye gezen jandarma tarafından son anda fark edildi. Bota tıka basa binmeye çalışan grubu indiren jandarma, kaçakları taksilerle Bodrum şehir merkezine gönderdi.
YARDIM ÇAĞRISI
İkinci olayda ise Suriyeli 12 kişilik grup ölümden döndü. Bitez'in Akvaryum Koyu'ndan bindikleri üç metrelik lastik bot ile İstanköy Adası'na geçmeye çalışan ikisi kadın biri çocuk 12 Suriyeli'nin lastik botu, Karaada açıklarında bozuldu. Akıntı ve rüzgarın etkisiyle açık denize sürüklenmeye başlayan grup, Sahil Güvenlik ekiplerini arayarak yardım istedi. Grubun sürüklendiği bot, karadan 5 mil açıkta bulunarak Bodrum'a getirildi. SURİYELİ MÜHENDİS: BİZİM İÇİN TEK KURTULUŞ BU YOL
Grup arasında eşi ve 12 yaşındaki kızıyla bulunan ve Suriye'de Şehir Planlama Mühendisi olarak çalıştığını belirten Rahmen Tahmal şunları söyledi:
"Suriye'de yaşamak mümkün değil. Kimden yana nasıl olacağınız belli değil. Eşim ve çocuğumun geleceği için ülkemi terk etmek zorunda kaldım. Bizim için tek kurtuluş bu yol. Bodrum'dan ayrıldıktan yarım saat sonra motorumuz bozuldu, sürüklenmeye başladık. Gece yarısı birkaç kez çok yakınımızdan yatlar geçti. Ama bizi görmediler, şansımızı yine deneyeceğiz."
FOTOĞRAFLI