Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde belediyeye ait Esire Termal Turizm Merkezinin şifalı sıcak suları sedef hastalarının umudu oldu.
Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelerek Esire Termal Turizm Merkezinde şifalı sıcak sularında şifa bulan sedef hastalarının sayısı her geçen gün artıyor.
Esire Termal Turizm Merkezinde tedavi amacıyla 21 günden beri konaklayan sedef hastası 70 yaşındaki İstanbul’lu iş adamı Makine Mühendisi Kamil Dönmez, hastalık sonucu kol, bacak ve kasıklarında oluşan yaraların 21 günde iyileştiğini söyledi.
Dönmez,”2 yıl önce sadece el ve avuçlarımda yaralar çıktı. Doktora gittim sedef teşhisi konuldu. Ancak bugüne kadar şifa bulamadım. Bu kaplıcalara bir arkadaşın tavsiyesi üzerine geldim. 21 gün önce geldiğimde ellerimde, avuçlarımda, bacaklarımda ve kasıklarımda yaralar mevcuttu. Ayrıca devamlı kaşınıyordu. Şimdi bu yaralardan eser kalmadı ve yeni bir cilt oluştu. Artık kaşınma da yok. Yaralardan kurtulduğum için çok mutluyum ve rahatım. Allah’ıma çok şükür. Tekrar yenilese bile, buranın şifasını gördükten sonra 6 ay sonra tekrar gelirim. Tesisler çok güzel, rahat ve sakin. Kendi evimde gibiyim. Herkese tavsiye ederim. Ayrıca ziyaretinden dolayı Belediye Başkanım Fatih Çalışkan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.
İş adamı Kamil Dönmez’i Esire Termal Turizm Merkezinde ziyaret ederek “Geçmiş olsun” dileklerinde bulunan Belediye Başkanı Fatih Çalışkan,” Sedef hastası Kamil amcamızın termal tesislerimize gelerek şifa bulması bizleri çok memnun etti. Belediyemize ait 51 derece sıcaklıktaki şifalı sıcak suların sedef hastalığına iyi geldiği önceden beri biliniyordu. Termal Turizm Merkezimizin adı son yıllarda sedef hastalığına iyi gelmesiyle anılır oldu. Ancak tesislerimizdeki mevcut şifalı sular sadece sedef hastalığına değil, bunun yanında romatizmal hastalıklarda, deri hastalıklarında, kas ve eklem ağrılarında, çeşitli kadın hastalıklarında ve içme kürleriyle de; böbrek taşı, mide-barsak sistemi, karaciğer safra kesesi hastalıklarında etkili olmaktadır” diye konuştu.(MA-EFE)