Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile eşi Gülay Deveci, meclis üyeleri, birim müdürleri ve ilçede görev yapan muhtarlarla Yalı Kafe ve Restoran'da düzenlenen iftarta bir araya geldi. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Deveci, muhtarları belediye çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgilendirdi. 

"ENGEL OLALIM" 
Atakum sahilinde  iki bin metrekarelik Yalı Kafe ve Restoran alanının İller Bankası tarafından satışa çıkarılmak istendiğini anlatan Başkan Deveci, "Bu alanın mülkiyeti Atakum Belediyesi'nin değil, İller Bankası'nın. Atakum sahilinde bir tek bu alan kaldı. Mevcut kullanım biçimi çirkin, bu haline benim de itirazım var, değişmesi konusunda hem fikirim. Bu değişim ile ilgili başka bir yer yok. Atakum'a zaten bir yığın kötülük yapılmış, son kötülük de bu olur. İller Bankası'nın yetkilileriyle görüştüm, bu hafta tekrar diyalog kuracağız. Bu şehrin zaten bir yığın sorunu var, burası da giderse ve yapılaşmaya açılırsa nefes alacak yerimiz kalmaz. Samsunlular ve Atakumluların bu alanın korunması ve başka bir yapıya açılmaması için bizlerin arkasında dik durması lazım. Bu yüzden bu alana sahip çıkmanın yolunu bulacağız. Hem kamuoyu bilinci artsın hem de buna engel olalım" dedi.

MUHTARLARDAN DESTEK
Atakum Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Topsakal ise, Başkan Deveci'ye daveti için teşekkür ederek, "Bu buluşmaların daha sık olmasından yanayım. Artık biz Atakum'u beraber yöneteceğiz. O yüzden dertlerimiz de, sevincimiz de samimiyetimiz de beraber olmalı. Yalı Kafe alanıyla alakalı sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Muhtarlar olarak sizin arkanızda olacağımızı taahhüt ediyorum. Çünkü burası Atakum'un gözbebeği. Herkes tarafından bilinen, insanların düğünlerini yaptığı, ailece oturduğu ve keyifli vakit geçirdiği bir yer. Bu alanın yine böyle kalmasından yanayız" dedi.