Bartın TSO Genç Girişimler İcra Kurulu tarafından gerçekleştirilen istişare toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Cem Yıldız, Başkan Yardımcıları Nemci Balık ve Onur Aldaltmaz ile icra komitesi üyelerinin katılımı ile yapıldı.
Genç girişimciliğin, değişim ve gelişme için gerekli faktör olan yenilikçilik ile aynı doğrultuda olduğunu belirten TSO Başkanı Cihat Çakır toplantının açılış konuşmasında, "Bartın TSO Genç Girişimciler olarak sizler ilimizde yenilikçilik yetileriniz ile yeni fikirlerin oluşturulmasında, yayılmasında ve uygulamasında öncü olacaksınız. Dolayısı ile odamız kadın girişimciler kurulu ile genç girişimciler kurulu olarak ülke geleceğimizin şekillenmesinde, ekonomik faaliyetlerin düzenlenmesinde, istihdam oluşturulmasında ve üretim faaliyetlerinde kritik bir önem taşımaktasınız. Girişimci bir toplumun oluşması için, girişimcilik kavramının topluma küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi, anlatılması, ilerleyen yıllarda yeni girişimcilerin çıkması için önemli bir donedir. Genç beyinlerin ekonomiye katkı sağlamadaki potansiyeli bu bağlamda yadsınamaz konumdadır. Girişimciliğin gelişmesi, sosyo-ekonomik kalkınma ile bağdaştırılabileceği için bölgesel kalkınmada kadın ve genç girişimciliğin önemi büyük olacaktır. Bütün bu açılardan bakıldığında kadın ve genç girişimciler olarak sizler ülke kalkınmasının ve sosyal fayda oluşturulmasının temel alanı olarak öne çıkmaktasınız. İstişare etmek, ortak akıl üretmek bizim yönetim anlayışımızın temel ilkesidir. Beraber ortak akıl üreterek, Bartın’ımıza ve bölgemize çok faydalı işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.
Türkiye’nin ekonomik büyümesinde girişimciliğin önemine vurgu yapan Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, “Türkiye’deki nitelikli girişimci sayısının artması ve geleceğin iş insanlarını oluşturacak gençlerin ekonomi ve iş dünyasına katılmasına öncülük eden yapılardan biri olan TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimlerinde Genç Girişimler Kurulu Başkanı olan Ali Sabancı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Evrim Aras’ı ülke ekonomisine doğrudan etki edecek nitelikte önem arz eden yeni görevlerinde başarılar dilerim” dedi.
81 ilde örgütlü olarak çalışan genç girişimciler kurulu teşkilatının Bartın temsilcileri olduğunu belirten Bartın TSO Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Cem Yıldız ise konuşmasında, “Kurul üyesi değerli arkadaşlarımızla birlikte ilimizin ve ülkemizin geleceği açısından son derece önemli bir amaç etrafında çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizde bulunan potansiyel tüm genç girişimci arkadaşlarımıza komitemizin işleyişi ve girişimcilik ile alakalı bilgiler aktarmaya gayret ediyoruz. Bizler, faaliyetlerimizi sosyal sorumluluk, turizm, ekonomi, bazı geliştirmiş olduğumuz lobicilik faaliyetleri ve kamu projeleri ile ilgili olmak üzere sınıflara ayırıp, faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. TOBB bünyesinde gerçekleştirilen 81 ilin katıldığı TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler müşterek toplantısına Bartın TSO Kadın ve Genç girişimciler icra komitesi üyeleri ile birlikte katılarak TOBB İcra Kurulu’nun da yer alacak 7 Bölge temsilcileri seçimlerini gerçekleştirdik. Gerçekleştirilen seçimlere göre Karadeniz bölge temsilciliğini Trabzon Genç Girişimciler Kurulu Başkanı, Orta Karadeniz Bölgesini Tokat Genç Girişimciler Kurulu Başkanı, Dogu Karadeniz Bölgesi Temsilciliğini Rize Genç Girişimciler Kurulu Başkanı, Batı Karadeniz bölge temsilciliğini ise Bartın TSO seçilerek temsil etme hakkını kazanmıştır. Ayrıca gerçekleştirilen seçimlerde TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Ali Sabancı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Evrim Aras ile bölge başkanlarımızı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.
Bölgesel birliktelikle hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Cem Yıldız, belirli aralıklarla belirlenecek pilot illerle bölgesel istişare toplantıları gerçekleştirecekleri belirterek öncelikli amaçlarının Karadeniz Bölgesinde ki genç girişimciler kurullarının birbirleri ile koordineli çalışması amaçladıklarını belirtti.