Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 69 yaşındaki evli emekli Şeref Y. mahallede bir mekana giderek burada alkol almaya başladı. Bu sırada yaşlı adamın yanına ismini Kaan olduğunu söyleyen bir kişi gelerek sohbet etti. Yaşlı adam yanına gelen şahsa "Benim eşimle sorunlarım var eşimden boşanacağım yeni bir eş arıyorum" dedi. Bunun üzerine kendini Kaan olarak tanıtan şahıs, "Benim halam var bekar ve 42 yaşında ismi de Naz" deyince yaşlı adam kadını görmek istedi. Şahıs, bir süre sonra halası dediği Naz'ı yaşlı adamın yanına getirerek tanıştırdı. Yaşlı adam kadını beğenerek evlenmeye karar verince şahıslar evlenmeden önce altın istediklerini söyledi. Yaşlı adam altın alacak parası olmadığını ancak otomobili olduğunu onu satıp altın alabileceğini söyledi. Bunun üzerine şahıslar, yaşlı adamın otomobilini 61 bin 500 liraya sattı. Parayı alan yaşlı adam 40 bin lirasını çorabının içine, 21 bin 500 lirasını cebine koydu.

El ele altın almaya gittiler

Otomobil satışından sonra şahıslar ve yaşlı adam kuyumcuya evlilik öncesi altın almaya gitti. Yaşlı adam, kuyumcuya giderken kendini Naz olarak tanıtan kadınla el ele tutuştu. Kadın, kuyumcudan yaşlı adama bin 200 lira tutarında yüzük, küpe ve bilezik aldırdı. Bu anlar ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Masaj yaparken 40 bin lirayı çaldılar

İddiaya göre şahıslar, yaşlı adamın kalan parasını almak için ormanlık bir alana getirdi. Burada Naz isimli kadın yaşlı adama, "sana masaj yapayım mı evlilik öncesi biraz strese girdin" dedi. Yaşlı adam masaj tekliğini kabul edip yere yattı. Kadın yaşlı adama masaj yaparken diğer şahıs, adamın çorabının içine koyduğu 40 bin lirayı ve telefonunu çaldı. Yaşlı adam bunu fark edip müdahale etmek istedi ancak şahıslar olay yerinden hızla uzaklaştı. Yaşlı adam zanlılar olay yerinden kaçtıktan sonra polis merkezine giderek evlilik vaadiyle dolandırıldığı yönünde şikayette bulundu.

Güvenlik kamerasından belirlendiler

Başvuru üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kuyumcunun güvenlik kamarasını incelemeye aldı. Yapılan incelemede yaşlı adamı biri erkek iki kişinin dolandırdığı tespit edildi. Polis bu tespitin ardından kimlikleri belirlemek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada evlilik vaadiyle kendini Naz olarak tanıtan kadının gerçekte 42 yaşındaki İnci G. olduğu belirlenirken erkek şahıs tespit edilemedi.

Erkek değil kadın çıktı, polis şok oldu

Polis İnci G.'yi Kocavezir Mahallesinde yakaladı. İnci G. yanındaki şahsın erkek değil Güneş C. (34) isimli kadın arkadaşı olduğunu ancak erkeğe benzediğini söyledi. Polis bu bilgi doğrultusunda Güneş C.'yi de gözaltına aldı. Zanlı emniyete getirildiğinde erkek polisler zanlıyı erkek zannedip arama yapmak istedi ancak şahıs kadın olduğunu söyleyince kadın polis tarafından arandı.

Şahısların sorgularında altın aldırdıklarını ancak 40 bin lira parasını almadıklarını söylediği öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.