BOLU (AA) - Bolu Belediyesi tarafından 3-5 Kasım'da "Spor Kenti Bolu" konferansı düzenlenecek.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, konferansın Türkiye’nin spor federasyonları başkan ve temsilcileri için Bolu’nun olimpiyat standartlarındaki açık ve kapalı spor tesislerini, yeniden keşif anlamına geldiğini vurguladı.

Yılmaz, vizyon projeleri sayesinde Bolu’nun bugün uluslararası standartlarda bir spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

Bolu'yu turizm ve spor alanında bir dünya kenti yapmayı amaçladıklarını aktaran Yılmaz, "13 yıl boyunca sürdürdüğümüz tüm altyapı ve üstyapı faaliyetleri, aslında bu amaca yönelik attığımız adımlardı. Şehrimiz, 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz çeşitli proje ve yatırımlarla doğa sporlarından salon sporlarına, kadar tüm olimpik sporların yapılabileceği bir altyapıya kavuştu. Dört mevsim farklı güzellikleri barındıran şehrimizi, spor şehri haline getirmek, ulusal ve uluslararası turnuva ve organizasyonların merkezi yapmak en büyük hedefimiz." şeklinde konuştu.

Yılmaz, Karaçayır Mahallesinde bulunan olimpik spor kompleksinde, birgün olimpiyat oyunlarının oynanacağına inandığını vurgulayarak, "Karaçayır’da yetişmiş sporcularımız, olimpiyatlarda göğsümüzü kabartacak. Şu anda çalışmaları süren Büyüksu Göleti Projemiz ile Bolu sporlarının da merkezi olacak. Bütün bunların en etkin ve verimli gerçekleşmesi için davet ettiğimiz Türkiye Spor Federasyonları temsilcilerinin değerli görüşlerinin, Bolu için çok kıymetli bir yol haritası oluşturacağına inanıyor, kendilerine şehrimizin zengin turizm potansiyelini ve sportif alt yapısını tanıtmaktan da tüm Bolular adına büyük gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.