Sarıyer'de İlçe Mİlli eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz imzasıyla okullara bir yazı gönderildi. Yazıda, "Yılbaşı nedeniyle öğrencilerin ve velilerin rızası olmadan hediyeleşmeye yönlendirilmesi, okullarda yılbaşı kutlamaları düzenlemesi gibi uygulamaların olmaması konusunda gereğinin yapılması" ifadeleri yer aldı.
Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın imzasıyla okullara gönderilen yazıda ise ‘derslerin engellenmemesi' için yıl sonunda gerçekleştirilecek eğlence, çekiliş, şans oyunu gibi etkinliklerin yapılmaması istendi.

Bartın'da SMS'li yasak
Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir de geçen hafta 108 okul müdürünün cep telefonlarına gönderdiği mesajda, yılbaşı kutlamalarının, çocukların bilinçaltını işgal etmesine fırsatverilmemesini istemişti.
"Kıymetli yönetici arkadaşlarım; yaklaşan yılbaşı nedeniyle yüzde 99'u Müslüman olan bu güzelAnadolumuzun anasınıfı, anaokulu ve tüm okullarımızda çocuklarımıza Anadolu insanının gelenek ve görenekleri ile bağdaşmayan, Hıristiyanlık propagandası olan noel-yılbaşı kutlamalarının çocuklarımızın bilinçaltını işgal etmesine fırsat vermeyerek, milli bir hassasiyet sergileyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederim."

Diyanet hubesi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hutbesinde yılbaşı ile ilgili şu ifadeler yer almıştı:
"Geride bıraktığımız zamanın bir muhasebesini barındırması gereken saatler ne acıdır ki her yıl bir takım yanlışlarla israf edilmektedir.
"Dinî ve ahlâkî değerler unutularak ya da dikkate alınmayarak gayr-i meşru tutum ve davranışlarla, eğlence aldatmasıyla nefesler, hayatlar, yarınlar hiçe sayılarak heba edilmektedir. Bu ne acı bir tablodur.
"Dünyanın farklı coğrafyalarında nice zulümlere maruz kalan insanların feryatlarını, gözyaşlarını dikkate almadan dünyayı bir eğlence gezegeninden ibaret görmek ne kadar hazin, ne kadar insanî ve vicdanîdir?"

milliyet