İstanbul Adliyesi’nde gerçekleştirilen ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesine neden olan menfur saldırıyı kınayan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, şehit olan Başsavcı Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için geldiği Amasra’da toplantının açılış konuşmasında İstanbul Adliyesi’nde gerçekleştirilen ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın, hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınayarak, "İstanbul Adliyesi’nde teröristlerin baskını sonucu şehit olan cumhuriyet savcımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Memleketimize sabır diliyorum. İnşallah bu elim vakalar bir daha tekerrür etmez. İnsanımızı, vatandaşımızı, yargı camiamızı üzen bu tür olaylardan tez zaman da kurtuluruz" dedi.
“BU ÜLKEYE İHANET EDEN ODAKLARIN MAŞALARIDIR”
Vali Azizoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Neticede cumhuriyet savcımız adaletin tecellisi için uğraşan bir kamu görevlisidir bu adalete yapılmış menfur bir suikasttır. Bu suikastı yapan teröristleri de şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz bunlar bu ülkeye ihanet eden odakların maşalarıdır. Bu maşaları Türkiye Cumhuriyeti gerektiği zaman ve gerektiği anda kıracak güce her zaman sahiptir. Neticede cumhuriyet savcımız şehit olmuştur ama bu işi yapan teröristler de hak ettikleri cezayı görmüşlerdir. Devletimiz asla bu konuda mütereddit değildir."
“TÜRKİYE’DE SIKINTI ÇIKARTMAK İSTEYECEKLER”
Devletinin ve milletinin hukukunu huzurunu korumak güvenlik kuvvetlerinin asli vazifesi olduğunu da sözlerine ekleyen Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Vazifelerini de hakkı ile yerine getirmişlerdir. Ama bu demektir ki önemli tedbirler almamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Her ilde her bölgede biraz daha dikkatli olmak durumundayız. Türkiye’nin seçim atmosferine girdiği bu dönemde ülkemizde sıkıntı çıkartmak isteyecek güçler bir takım provokasyonel olaylar yapabilecek durumdalar bu nedenle arkadaşlarımızın biraz daha tedbirli olmalarında fayda olduğunu düşünüyorum. Tekrar görevi başında şehit düşen savcımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah son olur” diye konuştu.