Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Bilecik Ticaret Sanayi Odası (TSO) işbirliğinde düzenlenen TSE EN International Organization for Standardization (ISO) 9001 ve 14001 temel eğitim ve iç tetkik eğitimleri sona erdi.
Eğitim hakkında açıklama yapan Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, Türkiye’de kalite altyapısını geliştirmek, kalite bilincinin yaygınlaşması, tüm sektörlerin kaliteye yönelmesi, ülkemizde üretilen ürünlerin yurt içi ve yurt dışı piyasalarda söz sahibi olması, tüketici beklentilerinin yerine getirilmesi, sağlıklı, güvenli ve hijyen üretime vurgu yapılması amacı ile bu eğitimin verildiğini belirtti. Uzun, “Tüketici beklentilerinin yerine getirilmesi, sağlıklı, güvenli ve hijyen üretime vurgu yapılması amacı ile hizmet veren Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Bölge Müdürlüğü ile Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde üyelerimize ve çalışanlarına yönelik TSE EN ISO 9001 ve 14001 temel eğitim ve iç tetkik eğitimleri başlamıştı. Tüm Yönetim Sistemleri ve Kişisel Gelişim Eğitimlerinin verilecek olduğu “Kalite Günleri ve Kalite Zirvesi” adlı organizasyon kapsamında 50 ayrı noktada, iki hafta boyunca sanayi, üretim, hizmet, kamu sektörünün ihtiyacı olan eğitimler düzenlenecektir. Kalite Günleri ve Kalite Zirvesi organizasyonunun ilk etabı tamamlandı. TSE EN ISO 9001 Temel ve iç tetkik eğitimi sona erdi ve eğitime katılanlara sertifikaları takdim edildi” dedi.
Dört gün boyunca devam eden eğitimler, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Baş tetkikçisi Ertuğrul Altındağ tarafından verildi. Eğitime katılan kişiler ile bire bir diyaloğa giren Altındağ, katılımcıların yoğun müfredattan sıkılmasını önleyerek derslere katılımı mümkün olduğunca üst seviyede korumayı başardı.
Yapılan eğitimler sonucu katılımcılara sertifikaları takdim edildi.