Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök, velilere mutlu birey yetiştirmenin şifrelerini verirken, “Çocukları mutlu edeyim derken, doyumsuz yapmayalım” uyarısında bulundu.
Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök’ün Özel Çukurova Bilfen Okulları Anaokulu velilerine yönelik verdiği “Mutlu Birey Yetiştirmenin Şifreleri” konulu konferans büyük ilgi gördü.
Anaokulu velilerine, sorumluluk sahibi, özgüvenli, kendi başına karar alabilen bireyler yetiştirmenin önemini anlatan Kırdök, her anne-babanın çocuğunun mutlu olmasını istediğini ve elinden geldiğince mutlu etmeye çabaladığını belirtti.
VELİLER HATA YAPABİLİYORLAR
Velilerin bu çabaları sırasında bazen hatalar yapabildiklerini kaydeden Kırdök, onlara mutlu birey yapmaya çalışılan çocukların doyumsuz birey olmamaları için nasıl sınır çizilmesi, kurallara uyumun ve doğru davranışların nasıl kazandırılması gerektiği konusunda ipuçları verdi.
Anne-babaların iyi niyetle yaptıkları pek çok davranışın çocuklar üzerine olan etkisi konusunda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı konferansı veliler büyük dikkatle izledi.
Konferans sonucu Özel Çukurova Bilfen Okulları Anaokulunda çocukları eğitim gören veliler, Doç.Dr. Kırdök’e yanıtını merak ettikleri konularda soruları sordu.
Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.