ORDU (AA) - Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi gören psikiyatri hastalarının kendi el beceriyle yaptıkları el sanatları, açılan sergiyle görücüye çıktı.

Hastane yönetimi ve doktorların desteğiyle tedavi gören psikiyatri hastalarını topluma kazandırmak, tedavi süreçlerini hızlandırmak amacıyla el sanatları kursu açıldı.

Yaklaşık bir yıl süren kurs sonunda psikiyatri hastaları tarafından hazırlanan ahşap boyama, takı tasarımı, filografi sanatı, örgü ve resim alanında ortaya çıkarılan eserler beğeniye sunuldu.

Ordu Devlet Hastanesi idari katta düzenlenen "Mutlu Eller Sergisi"nin açılışında konuşan Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Kurt, psikiyatri hastaları tarafından hazırlanan el sanatlarının yaklaşık bir yıl içerisinde hazırlandığını kaydetti.

El sanatlarının hastaların tedavilerine ek yarar sağladığını ifade eden Kurt, şöyle konuştu:

"Bu yönde hastanemizin psikiyatri kliniğindeki hastalarımıza Halk Eğitim Merkezi desteği ile yaklaşık bir yıldır el sanatları alanında kurs vermekteyiz. Bu süreç, hastaların tedaviye uyumunu arttırmakta ve hastalıkla baş etme kapasitelerine anlamlı katkı sağlamaktadır. Ayrıca bu kurslar hastalarımızın yetenekleri geliştiriyor, servis sürecinin verimli geçirilmesini sağlıyor. Kurslar, sorumluluk ve diğer kişilere karşı anlayışlı davranma, sabretme duygularını da geliştirerek, diğer insanlarla iletişim kurmaları kolaylaştırıyor. Toplumda iç içe yaşayan, toplumun bir ferdi olmaya devam eden ve yaşadığı rahatsızlığı bir dezavantaj olmaktan çıkarmak için mücadele eden insanlara destek olmalıyız. Bu anlamda düzenlediğimiz sergiye anlamlı katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz."

Açılışa, İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Öznur Aydın, Dr. Arzu Sümer Ortaç, hastane yöneticileri ve çalışanlar katıldı.