Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (DBP) kadın meclisi öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle cezaevlerinde bulunan kadın tutuklulara mektup gönderildi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle DBP ve HDP’nin kadın meclisi üyeleri öncülüğünde cezaevlerinde bulunan siyasi kadın tutuklulara kart gönderildi. PTT şubesi önünde toplanan kadınlar adına açıklama yapan sosyolog Ayfer Şahin, "Bizler bugün Şırnak’ta çalışma yürüten tüm kadın arkadaşlarla birlikte özgürlük mücadelesi veren tüm siyasi tutsaklarımıza kart göndereceğiz. Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor. Hasta tutsaklar ve siyasi tutsaklar onurumuzdur. Onların mücadelesini her daim burada savunacağız. Biliyoruz ki geçmişten günümüze gelen bir kadın mirası ve kadın mücadelesi var, kadın kitlesi de var. Biz kadınlar her geçen gün bu mücadeleyi büyük bir coşkuyla yükselteceğiz. Bunu da belirtmek gerekir. Sakinelerin, Arinlerin, Kaderlerin bırakmış olduğu mirası devir alıyoruz. Onların bırakmış olduğu mirası her geçen gün çoğaltarak büyüteceğiz. Öte yandan Rojava’da geçen devrim bir kadın devrimidir. Kadın arkadaşlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü de kutluyoruz. Ve diyoruz ki; emeği sömürülen, hor görülen, özgürlüğü kısıtlanan tüm kadın arkadaşlarımızı 8 Mart Pazar günü Ömerkabak Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan şölenimize davet ediyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından PTT binasına geçen kadınlar çeşitli cezaevlerinde bulunan kadın tutuklulara kart gönderdi.