Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, ’Serbest Sistem Köy Tavuğu’ projesinin her geçen gün geliştiğini, bu proje ile üretilen yumurtalarında İstanbul ve Ankara’da yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Serbest Sitem Köy Tavuğu projesinin fındığa ek gelir olacak bir uygulama olduğunu ifade eden Uğur Cörüt, "Altınordu Ziraat Odası, DOKAP, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ordu Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan ’Serbest Sistem Köy Tavuğu’ projesi devam ediyor. Pilot olarak 50 kümes oluşturduk bu kümeslerde üretilen yumurtaları Altınordu Ziraat Odamız alarak İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ile pazarlanmasını sağlıyoruz. Bu projeden yararlanmak isteyen ve ’Serbest Sistem Köy Tavuğu’ projesini hayata geçirmek isteyen üreticilerimizde bizim oluşturduğumuz yapılardan örnek alarak bu işe girebilirler. Bu anlamda da fındığa ek gelir olması açısından vatandaşlarımızdan talepler var. Biz onlara yalnızca teknik anlamda yardımcı olabiliriz. Ancak belli bir seviyeye gelene kadar, sistem oturana kadar biz onların yumurtalarını alıp pazarlanmasını sağlayabiliriz" dedi.
"YUMURTAMIZ İSTANBUL VE ANKARA’DA OLUMLU TEPKİLER ALIYOR"
Köy Tavuğu projesi ile üretilen yumurtaların İstanbul’da ve Ankara’da birçok markette satıldığını ve olumlu tepkiler aldığını aktaran Cörüt, "Köy tavuğu projesi ile üretilen yumurtalardan üreticiler ve tüketiciler çok memnun çünkü yumurtamızın tadı diğerlerine oranla daha güzel. Ankara ve İstanbul’da birçok markette satıldığını ve oldukça da fazla rağbet olduğunu gördük. Yumurtanın tane fiyatı perakende 50 kuruş, toptan sattığımızda 45 kuruş. Bu bakımdan fiyatların da uygun olması üreticiye ve tüketiciye olumlu yansıyor. Elbette olumsuzluklar da oluşuyor. Bunların başında üreticilerin her şeyi Ziraat Odası’ndan beklemesinden kaynaklanıyor. Bunun da üstesinden gelmeye çalışıyoruz" diye konuştu.