Protez koldan, süt sağma makinesine kadar birçok ilginç ürünün bulunduğu havalimanında unutulan eşyalar, Bakırköy’de bir mağazada alıcısını bekliyor. Mağaza işletmecisi Metin Şat, unutulan eşyalar arasında bulunan bir askerin hatıra defterini sahibine geri vermek istediğini söyledi.
Bakırköy Osmaniye’de bulunan bir mağazada havalimanında unutulan eşyaların ve bagaj fazlası ürünlerin satışı yapılıyor. İhale sistemi ile alınan eşyalar, piyasa değerinin çok altında fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Unutulan eşyalar arasında çantalardan, dansçı ve asker kıyafetlerine, ziynet eşyalarından, elektronik malzemelere, protez koldan, süt sağma makinesine kadar birçok ilginç ürün bulunuyor. Piyasa değeri binlerce lirayı bulan ürünlerin ucuz fiyatlarla satılması ise vatandaşlar yoğun ilgi görüyor.
10 yıldır unutulan eşya satışlarını yaptığını söyleyen işletme sahibi Metin Şat, birçok ilginç ürünle karşılaştıklarını belirterek, unutulan eşyalar arasında çıkan bazı ürünlerinde kendilerini hüzünlendirdiğini belirtti. Şat, "Ali Sarıkaya isimli bir asker hatıra defterini unutmuş. Onu eğer bulabilirsek ya da ulaşabilirsek kendisine bu defteri geri vermek isterim. Belki teskere almıştır ama eğer bir şekilde ulaşabilirsek kendisine bu defteri kargoya verip gönderebilirim ya da bizi bulursa kendisine verebilirim. Maddi değeri olan şeylerden başka manevi değeri olan eşyalarda çok çıkıyor karşımıza. Mesela bir mektup, defter, resimler, aile fotoğrafları. Çok farklı şeylerle karşılaşıyoruz. Karşılaştığımız şeyler karşısında bazen hüzünleniyoruz, bazen gülüyoruz" dedi.