Ziraat Bankası, UnionPay International ile imzaladığı işbirliği kapsamında, Türkiye’yi ziyaret eden UnionPay kart sahiplerinin Ziraat Bankası’nın tüm ATM ve POS terminallerinin bu yıl sonundan itibaren UnionPay kartlarını kabul edeceğini duyurdu.

Ziraat Bankası, UnionPay International ile imzaladığı işbirliği anlaşması kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden UnionPay kart sahiplerinin Ziraat Bankası’nın tüm ATM ve POS terminallerinin bu yıl sonundan itibaren UnionPay kartlarını kabul edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, UnionPay kartlarının Türkiye’deki ATM’lerdeki kabul kapsam oranı mevcut yüzde 50 oranından yaklaşık yüzde 70 seviyesine çıkarılacağı bildirilirken ve POS terminallerinde ise söz konusu oran, yüzde 80 seviyesinden yaklaşık yüzde 90’a çıkarılacağı kaydedildi.

Bu işbirliğinin, hem Türkiye’yi ziyaret eden yabancı tüketicilerin ödeme işlemlerini hızlandıracağı hem de yerli satıcıların daha fazla turist tarafından tercih edilmesine olanak tanıyacağı bildirildi. Ayrıca, bu yıl Garanti Bankası tarafından da UnionPay kredi kartları kullanılmaya başlanacağı belirtilirken, bu sayede Türkiye’deki tüketicilerin, hem günlük harcamaları, hem de küresel seyahatlerinde UnionPay kartlarını tercih edebileceği açıklandı.