-Gaziantep’in Araban ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü törenle kutlandı.
Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk anıtına Araban Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikler, ilçe mezarlığındaki Şehitlik ile Sarıkaya, Güllüce ve Körhacıobası mahallelerindeki şehitliklerin ziyaretiyle devam etti.
Şehitlik ziyaretine Kaymakam Serhat Karabektaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, daire amirleri ve şehit aileleri ile gazi ve gazi aileleri katıldı. Kaymakam Karabektaş ve Başkan Özdemir’in şehit mezarlarına çiçek bırakmasından sonra İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın tarafından şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu. Kaymakam Karabektaş, şehit aileleriyle yakından ilgilendi. Ziyarete katılan bir grup öğrenci de şehit mezarlarını ziyaret etti.
Programı Araban Kaymakamlığı Konferans ve Sergi Salonunda devam etti. Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Çanakkale Savaş Belgeseli İzlendi. Program, öğrencilerin şiir okuması ve çeşitli gösterilerin ardından şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri onuruna belediye parkı içerisindeki sosyal tesiste verilen yemekten sonra son buldu.