Kemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Uluslararası Yemek Festivali ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla uçurtma şenliği yapıldı.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Yemek Festivali etkinlikleri devam ediyor. 20 Nisan tarihinde başlayan ve bugün verilecek olan gala yemeği ile sona erecek festivalde çocuklarda unutulmadı. Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve alanında Türkiye’nin en büyük göl parkı olan Binali Yıldırım Kent Park’ta çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi. Yaklaşık 3 bin çocuk ve ailelerinin katıldığı uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne olurken, 23 Nisan etkinlikleri bu akşam Aleyna Tilki tarafından verilecek olan konser ile son bulacak.

Festivali 23 Nisan tarihine denk gelecek şekilde planladıklarını ve çocukların da tıpkı yetişkinler için festivalden faydalanmalarını istediklerini kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz Uluslararası Yemek Festivali etkinliğimizin bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Festival programımız kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirilirken bana göre en anlamlı etkinlik çocuklarımız için düzenlediğimiz uçurtma şenliği oldu. Geleceğimizin teminatı yavrularımız aileleri ile birlikte doyasıya eğlendiler. Böylelikle dünyanın birçok ülkesinden farklı kültürleri başta Kemalpaşa’mız olmak üzere İzimirimize taşıyıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada bir eşi daha olmayan ve bizim çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını da görmelerine imkan tanıdık. Mutluyuz, çünkü Kemalpaşa Belediyesi olarak her alanda ilkleri gerçekleştirip ilkelere ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.

Başkan Uğurlu, bu akşam saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan Aleyna Tilki konserine de tüm İzmirlilerin davetli olduğunu sözlerine ekledi.