Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Fındık Bahçeleri Teknik Uygulamalarla İyileşiyor Projesiyle fındık yetiştiriciliği yapılan 13 ilçemizdeki 500 mahallede oluşturulacak örnek fındık bahçelerinde en az bin fındık üreticisiyle çalışılması planlanmaktadır" dedi.

HASAT ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vali Dağlı, 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve protokol üyleriyle birlikte 19 Mayıs ilçesi'nde gerçekleştirilen hasat etkinliğine katılarak, fındık topladı. Vali Dağlı, "684 bin tonluk üretimle dünya fındık üretiminin yüzde 65-70’ini karşılayan ülkemizin üretimde ve ihracatta dünya birincisidir. 116 bin hektar alanda 116 bin ton fındık üretimi gerçekleştirilen ilimiz, yüzde 17’lik pay ile Türkiye’de 2. sırada yer almaktadır" diye konuştu.

BİN ÜRETİCİYLE ÇALIŞILACAK

Samsun genelinde son beş yıllık ortalamaya göre dekar başına verimin 100 kilogram civarında olduğunu dile getiren Vali Dağlı sözlerine şunları ekledi: "İlimiz ekonomisi içerisinde önemli bir yer tutan fındık üretiminin desteklenmesi amacıyla 2021 yılında 494 bin dekar alan için yaklaşık toplam 155 milyon lira destekleme ödemesi yapılmıştır. Önümüzdeki yıllarda verimin daha da artırılması için çalışma ve projeler yürütülmektedir. Eylül 2022 ve Eylül 2024 tarihleri arasında 2 yıl uygulanması planlanan Fındık Bahçeleri Teknik Uygulamalarla İyileşiyor Projesiyle fındık yetiştiriciliği yapılan 13 ilçemizdeki 500 mahallede oluşturulacak örnek fındık bahçelerinde en az bin fındık üreticisiyle çalışılması planlanmaktadır.Tüm üreticilerimiz için bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi geçirmesini temenni ediyorum. "

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.