SAĞLIK Bakanlığı, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı teröristlerin, yaralıları almaya giderken şehit ettiği ambulans şoförü Şeyhmus Dursun'ın yanındaki 2 sağlık çalışanının, durumlarının iyi olduğunu açıkladı.
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırı sırasında olay yerinden uzaklaşan sağlık çalışanlarının genel sağlık durumlarında herhangi bir sorun olmadığı belirtilerek şöyle denildi:
"25 Eylül Cuma günü Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yaralı güvenlik güçlerimizi almak üzere yola çıkan 112 ambulansımıza teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulmuş, ambulans şoförümüz Şeyhmus Dursun görevi başında şehit olmuştur. Ambulansta görev yapan ve saldırı sırasında olay yerinden uzaklaşan sağlık çalışanlarımız Emine Sönmez ve Muhammed İsmail Yıldız ise bugün itibariyle Beytüşşebap Devlet Hastanesi Acil Sağlık İstasyonuna ulaşmış olup genel sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin her yerde ve her koşulda görevlerini yerine getirme mücadelesi veren sağlık çalışanları dünyanın hiçbir yerinde asla hedef alınmamaktadır. Milletimizin birliğine ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden kanlı terör örgütü hain yüzünü bir kez daha ortaya koymuş, Şırnaklı hemşehrilerinin sağlığı için görev yapan ambulans şoförümüze alçakça saldırarak vazife başında şehit etmiştir. Şehidimiz Şeyhmus Dursun'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Milletimizin ve tüm sağlık camiamızın başı sağ olsun."