Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği’nce ortaklaşa düzenlenen programda, Bayrak Şairi’ olarak bilinen şair Arif Nihat Asya, doğumunun 110. vefatının 40. yılında anıldı.
Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sabri Tari, Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği İl Temsilcisi Remzi Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sabri Tari ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği İl Temsilcisi Remzi Yıldırım anma programında dile getirdikleri konuşmalarda uzun yıllar edebiyat öğretmenliği ve milletvekilliği de yapan Arif Nihat Asya’nın, ‘Bayrak’ şiiriyle gönüllerde taht kurmuş olduğunu ve Türk Milleti’nin kalbinde ebediyete dek yaşayacağını söyledi.
Vali Mustafa Büyük ise konuşmasında, Adana’nın da kurtuluş günü olan 5 Ocak’ta, bu günü anlamlı hale getiren sembol isimleri de anmanın önemini vurguladı. Vali Büyük, “Bu isimlerin arasında, özgürlük ve bağımsızlığı ‘Bayrak’ şiiriyle taçlandıran Arif Nihat Asya da yer alıyor. Bizim için bu tür sembol isimleri unutmamak, hatıralarını yaşatmak, mesajlarını anlamak, idrak etmek ve ona uygun davranış biçimi sergilemek en önemli görevlerimiz arasında bulunuyor. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçenleri ve Adana’mızın kurtuluş gününü bir kez daha kutluyor, siz değerli katılımcılar ve konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Program, Arif Nihat Asya’nın öğretmen, edebiyatçı ve vatansever kişiliğinin anlatılmasıyla son buldu.