Süper Lig’in 34’üncü haftasında Galatasaray, deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor’la 2-2 berabere kaldı. Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ilk yarıda Antalyaspor’un, ikinci yarıda ise kendilerinin daha iyi oynadığını söyledi. Oyuncu değiştirmeden sonucu değiştirdiklerini belirten Fatih Terim, “Daha 50’nci dakikada, 5 gol pozisyonuna girdik. Nitekim beraberliği bulduk. Beraberlikten sonra da oyunu domine ettik. Bu arada ikinci yarıda hiç pozisyon vermedik. Ardından ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci bir sürü pozisyon yakaladık ve kaçırdık. Bir doldur boşalt topu, maalesef bir çok oyuncumuzun hatası ile, tüm takımın hatası ile klasik bu seneki Galatasaray tipi yenilen goller diyelim, böyle bir gereksiz, çok rahat kazanabileceğimiz bir maçı maalesef berabere bitirdik. Dolayısıyla ligi de bitirdik” dedi.

Antalyaspor’a başarılar dileyen Fatih Terim, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz de şu an itibarıyla açacağımız 12 Ağustos’a kadarki bölümde zamanımızın çok az olduğunu bilerek, başkanımız, yöneticilerimiz ve biz hep beraber olağanüstü bir iş yapmamız gerekiyor. Ekonomik sıkıntılar içerisindeki, kolay olmayan bu süreç aynı zamanda Galatasaray’da bazı şeylerin değişimini de sağlaması gerek. Bunu da inşallah mantıklı, doğru, akılcı, mümkünse mali tabloda kaybettirmeyen veya en az kayıpla yeni sezona beraberce başlamayı umut ediyoruz. Kalan oyuncularımız, gelen oyuncularımızla Allah izin verirse 12 Ağustos’ta Florya’da sezonu açacağız. Şu mesajı da vermek istiyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi, bu sene Temmuz ayında açtığımız sezonu neredeyse genç takıma Avusturya’ya gittik. 10 oyuncumuz veya biraz daha fazlası maalesef sezon başı kampımıza katılmamıştı. Bunun cezasını ocak ayına kadar çektik. Bu sene tek dileğim, süre az olmasına rağmen bunu başarabilecek güçteyiz. Birtakım oyuncuları bünyemize katıp, eğer mümkünse Galatasaray’daki bazı oyunculara da teşekkür edip, net bir takımla 12 Ağustos’u görmeyi ümit ediyorum. Bu bizim için çok önemli. Çünkü sezon başında katılmayan oyuncular, ne fizik idmanında bulunabiliyorlar, ne futbol anlayışımızı tam anlatamıyoruz. Böyle olunca da yarım yarım bunun sıkıntısını çekiyoruz. İnşallah bunu bu sene başaracağız. Çok kısa süre olmasına, yönetimimiz birçok sıkıntılarla uğraşmasına rağmen bunu başaracağız.”

"ARDA TURAN KONUŞTUĞUMUZ ONLARCA OYUNCUDAN BİRİ"

muhabirinin Arda Turan’la ilgili sorusuna ise Fatih Terim şu yanıtı verdi:

“O gün başkan ve yönetimimizle yaptığımız toplantıda, onlarca oyuncu konusunda konuştuk. Onlarca oyuncu hakkında konuştuk. Yerli, yabancı, gelen, giden. Tahtada yazılanlar, Arda da onlardan bir tanesi. Konuştuğumuz oyunculardan bir tanesi. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde neler olacak hep beraber göreceğiz.”

TUNA: BAZI SONLAR YENİ BAŞLANGIÇLAR OLABİLİYOR

Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna ise maçtan sonra çok şey söylemek gerektiğini belirterek, maçı iki devre olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyundan düştüklerini ifade eden Tamer Tuna, “Bizim açımızdan maçın dönüşü son anlarda oldu. Ligin ikinci yarısının başında, inandığımız bir Antalyaspor vardı. Bu çok ciddi bir geçiş dönemi oldu. Özellikle devre arasında yaşadığımız süreç önemliydi. İkinci yarının başında 16 puana ulaşmamız takım inancının sonucuydu. Pandemi döneminde ise izole ortamda kalmamız başarıda önemli rol oynadı. Ayrıca, evlerimizde geçirdiğimiz süreçte önemliydi. Böylece bizim ligi iyi bitirmemiz sağlanmış oldu. Antalyaspor ile gurur duyuyorum. Pandemi sürecinden sonra kazandığımız puanlar, aile oluşumuzun katkılarıyla alındı. Tabi hiçbir şey bitmiş değil. Bazı sonlar, yeni başlangıçlar olabiliyor. Oyunlarımızın bireysel katkılarının üzerine biraz daha katkı koyarak gelecek sezon düşme korkusu olmayan, üst sıraları isteyen bir Antalyaspor görmek istiyoruz. Umarım gelecek sezon alt sıralarda olmayan, üst sıralara oynayan, zevk veren bir Antalyaspor sahada olacaktır” dedi.

Bir gazetecinin, TFF Tahkim Kurulu’nun 9 futbol kulübünün yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili yaptığı itirazı reddetmesi ile ilgili soruya ise Tamer Tuna şu yanıtı verdi:

“Maalesef yapılan değerlendirmelerimiz kayda değer alınmıyor. Fikir birliğine varılan bir karar göremedik. Futbol adına utanç verici kararlar bunlar. Kolektif bir şekilde çözülebilecek sorunlarla alakalı fikir birliği yok. Sürekli şikayet eden yöneticiler ve teknik adamlarla bir sezon yaşanıyor. Mesele yerli ve yabancı sorunu değil, zihin ve fikir sorun var. Bu ağlayan sistemden utanç duyuyorum.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Fatih Terim açıklama

- Tamer Tuna açıklama