Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Müdürlük ‘Halk Günü’ gibi Öğretmen Günü yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, yaptığı açıklamada, bu eğitim ve öğretim yılında ‘Erzurum’da en iyi okul evime en yakın okul’ projesiyle yola çıktıklarını, bunda da başarılı olduklarını söyledi.

Aynı mahallenin çocuklarının aynı okula gideceklerini, sabah, akşam birlikte olacaklarını, böylelikle aynı mahallenin çocuklarının birbirleri ile kaynaşacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ercan, şehrin bir mahallesinden şehrin bir başka mahallesine okula gitmek için gidilmeyeceğini ifade etti.

İlçelerde de vatandaşın çocuğunu şehirde okutmak istediğini, bunun çocuğa yarar getirmeyeceğini da anlatan Ercan, İlçelerde de çok modern okullar ve branşlarında başarılı öğretmenlerin olduğunu dile getirdi.

Öğretmen Günü

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Yıldız, ‘Halk günü’ gibi öğretmen günü düzenleyerek ilde görev yapan bütün öğretmenlerle görüşeceklerini, öğretmenlerle bir çok konuda istişarede bulunacaklarını açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan şunları söyledi: ‘Okulları sıraya koyuyoruz. Her 15 günde bir Öğretmenevi’nde öğretmenlerimizle bir araya geleceğiz. Öğretmenlerimizin varsa projelerini konuşacağız, nasihatlerini dinleyeceğiz, şikayet ve eleştirilerini alacağız. İlde görev yapan bütün öğretmenlerimizle konuşma tanışma imkanı da bulmuş olacağız. Biz bir aileyiz. Birlik, bütünlük ve beraberlik içerisinde Erzurum’un eğitim ve öğretimine daha fazla nasıl bir katkıda bulunacağımızın yollarını aramış olacağız.’