Afganistan İstihbarat Ajansı, IŞİD’in Afganistan ve Pakistan bölge lideri Hafız Sait Han’ın ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından Afganistan’a düzenlenen insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.
Afganistan İstihbarat Ajansı (NDS) sözcüsü yaptığı açıklamada, IŞİD’in Afganistan ve Pakistan bölge liderinin Afganistan’ın doğusunda bulunan Nargarhar vilayetindeki Achin ilçesinde dün akşam saatlerinde düzenlenen insansız hava aracı saldırısı sonucu öldürüldüğünü bildirdi. NDS sözcüsü, bölge lideri Hafız Sait Han’ın yanı sıra orada bulunan 30 IŞİD militanın da öldürüldüğünü kaydetti. İstihbarat ajansı sözcüsü, saldırının ABD koalisyon güçleri ve gizli servis işbirliği ile gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırının geçtiğimiz Salı günü IŞİD’in bir üyesine yönelik düzenlenen insansız hava aracı saldırısıyla ilişkili olduğunu söyleyen sözcü, saldırıların Afganistan’ın güvenliğini ciddi bir şekilde etkileyeceğini ifade etti.
Bu saldırıyla birlikte ABD koalisyon güçleri üçüncü kez Afganistan’da IŞİD’e yönelik insansız hava aracı saldırısı düzenlemiş oldu. Nisan ayında da Hafız Sait Han’ın bomba yerleştirmesi sırasında bombanın patlaması sonucu öldüğü duyurulmuştu. Saldırıyla ilgili IŞİD veya Afganistan hükümeti tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.