2008 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’Misafir anne’ uygulamasının vatandaşlar tarafından yeterince bilinmediğini kaydeden Manisa Aile Hekimleri Derneği Sarıgöl Temsilcisi Dr. Musa Akın, soğuk ve karlı günlerde özellikle yüksek kesimlerde bulunan mahallelere ulaşımda zorluklar çekildiğini ve bundan da en çok hamile kadınların etkilendiğini belirtti.
Elverişsiz hava ve yol koşulları olan yerleşim merkezlerinde ikamet eden gebelerin muhtemel doğum tarihleri yaklaştığında daha elverişli yerleşim merkezlerine nakledilerek konaklamalarının sağlanması ve hastanelerde doğumlarının gerçekleştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 yılında ’Misafir Anne’ Uygulaması başlatılmıştı. Uygulamanın vatandaşlar tarafından çok fazla bilinmediğini anlatan Manisa Aile Hekimleri Derneği Sarıgöl Temsilcisi Dr. Musa Akın, kış aylarında birçok gebenin olumsuz hava şartları ve kapanan yollar nedeniyle hastanelere gelemediğini kaydetti.
Vatandaşların ’Misafir Anne Uygulaması’ projesinden yeteri kadar haberdar olmadığını ifade eden Dr. Akın, şunları söyledi:
"Bu uygulama ile elverişsiz hava ve ulaşım şartları olan yerleşim merkezlerinde ikamet eden gebelerin tespiti, izlenmesi, muhtemel doğum tarihleri yaklaştığında daha güvenli yerleşim merkezlerine nakledilerek konaklamalarının sağlanması ve doğumlarının sağlanması, doğumların hastanelerde yapılması hedeflenmektedir."
Dr. Musa Akın, Manisa’da olumsuz hava şartları yüzünden bazı ilçelerin mahalle yollarının kapanmakta olduğunu dikkat çekerek, "Mahalle yolları kar ve olumsuz hava şartlarıyla kapalı olduğunda Aile hekimlerine bağlı yolu kapalı, ulaşımı aksayan bölgelerdeki son dört haftadaki tüm gebelerle iletişime geçilerek doğumun hastane şartlarında gerçekleşmesi için Toplum Sağlığı Merkezlerine (TSM) ve 112 komuta merkezi ile irtibata geçilerek gebelerin hastanelere transferlerini sağlanması gerekmektedir" dedi.