Gazeteci-Yazar Leyla İpekçi, Gökkuşağı Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Şehir ve Medeniyet’ projesi kapsamında Adıyaman’da konferans verdi.
Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Gürbüzcan, Yeşilay Derneği Başkanı Hakan Özöncel , Mazlum-Der Başkanı Hidayet Aktoprak, Bilgi ve Hikmet Derneği Başkanı Abdullah Demir, Özgür Eğitim-Sen Başkanı Ali Kemal Kaya, MTTB Başkanı Muhammed Ali Yağımlı, Kurum ve STK temsilcileri, üniversite öğrencileri ve proje gönüllüleri katıldı.
Konu ile ilgili açış konuşmasını yapan Gökkuşağı Derneği’nden Hacer Aksu, hedef kitlesi lise ve üniversite öğrencileri olan Şehir ve Medeniyet Projesi kapsamında proje gönüllüsü öğrenciler ve dernek üyeleri ile çok sayıda okumalar, seminerler, yazar buluşmaları, geziler ve yayınlar yayımladıklarını söyledi.
Sevgi Medeniyeti konulu konferansta konuşan Leyla İpekçi, nefis eğitimi, medeniyet algımızda eşitlik ve adalet kavramları, nesil yetiştiren kadınların medeniyet ufkundaki konumu, modern yaşamı dönüştürmenin felsefesi, Hicret ve Miraç, Tevhid, Kabe, Mekke ve Medine şehirleri, Hz Muhammed (S.A.V.) ve Ruh Medeniyeti gibi konulara hayatın içinden pratik, etkileyici ve zengin yorumlarıyla değindi.
Konferans sonrasında Sahabe Ziyareti, Tarihi Oturakçı Pazarı, Kale, Perre Kaya Mezarları gezisine katılan Leyla İpekçi, Adıyaman’a gelmekten ve Gökkuşağı Derneği ile tanışmaktan mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti.