İzmir’de, 550 gram dünyaya gelen Saadet Eda bebek, yoğun bakım servisinde 3 buçuk ay yaşam savaşı verdi. Azmiyle hayata tutunan minik Saadet Eda bebek, 2 kilo 55 gram olarak minicik bedeniyle mücadeleyi kazandı ve taburcu edildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Okutman Esra Üstün Arı ve Siirt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi baba Ökkaş Arı’nın ilk bebekleri Saadet Eda, henüz daha 26 haftalıkken dünyaya geldi. 550 gram olarak dünyaya gelen ve gelişemeyen Saadet Eda bebek, solunumu ve kalp atımları olmamasından dolayı hemen Özel Ata Sağlık Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Bebeğini her gün ziyaret ederek kuvözün içerisinden elini tutan anne, minik bebeğin başından bir an ayrılmadı. 550 gram dünyaya gelen Saadet Eda bebek, 3 buçuk ay bu şekilde yaşam savaşı verdi. Şuanda 2 kilo 55 gram olarak minicik bedeniyle mücadeleyi kazanan Eda bebek, taburcu da edildi.

Hamileliği sırasında gıda zehirlenmesi geçirdiğini anlatan anne Esra Üstün Arı, doktorların bile ümidini kestiğini söyledi. Anne Arı, "Hamileliğim sırasında iki defa nöbet geçirdim. Doktorlarda ümitlerini kesmişti. Ve tabii ben de ümidimi kesmiştim. Doğumdan sonra bebeğim Özel Ata Sağlık Hastanesine sevk edildi. Umutla O’nun yaşama bağlanmasını bekledik. Azmiyle, doktor ve hemşire ablalarının çabalarıyla kızım Eda’m hayata tutundu" diye konuştu.

"Anne karnında haftasına göre gelişememişti"

Bebeğin doktoru Uzman Çocuk Hekimi Dr. Tarkan Akbulut, "Bebek solunum cihazına bağlanıp bize gönderildi. Anne karnında haftasına göre gelişememişti. 3,5 aylık tedavi sonrasında 2 kilo 55 grama ulaştı ve ailesine sağlıkla teslim edildi. Hastanemizde ve servisimizde çok uyumlu bir ekiple çalışmaktayız. Bu bir ekip işidir. Çok düşük doğum ağırlıklı bebeklerin büyüyüp ailelerine teslim edilmesi, aylık takiplerinde de bebeğin sürekli büyüdüğünü görmek bizim için tarif edilemez büyük bir mutluluktur" dedi.

"Yüksek sesten zarar görmemesi için dikkatli davrandık"

Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi Sorumlu Hemşiresi Besime Günel de, bebeğin yaşam savaşını şu sözlerle anlattı:

"Yatan bebekler için, sessiz, sakin ve karanlık bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. 550 gram ağırlığındaki bebeğimizin yüksek sesten zarar görmemesi için dikkatli davrandık. Kendi aramızda konuşurken bile ses ayarı yaparak ve düşük tonda konuşuyoruz. Bebek solunum cihazına bağlı olsa da anne bebek uyumu için kanguru bakımı bizim için çok önemli. Saadet Eda bebeğimizde de kanguru bakımını uyguladık ve çok olumlu sonuç aldık. Kanguru bakımı sayesinde çok uzun yatış olsa bile anne bebek arasındaki bağ daha da güçlendi. Annesine bebeğini serviste son bir emzirterek taburculuğunu gerçekleştirdik. Bu durumdan servisim ve kendi adıma büyük mutluluk ve gurur duyuyorum."