Kastamonu’da faaliyette bulunan kadın dernekleri, düzenledikleri basın toplantısıyla Özgecan Aslan’ın öldürülmesine tepki gösterdi.
Türkiye Yardım Sevenler Derneğinde gerçekleştirilen toplantıda, dernekler adına konuşan Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Başkanı Ferhan Çelen, Mersin’de hunharca öldürülen Özgecan Aslan’ın katledilmesinin tüm Türkiye’yi derinden sarstığını belirterek, “Ölümü, her canlı tadacaktır. Bunu tabii ki biliyoruz. Ama gül gibi genç kızımız, hunharca katledilmesi, hayatının baharında yaşamdan kopartılması toplumumuzda önü alınamayan sosyolojik, psikolojik ve ekonomik problemlerin en kısa sürede ele alınmasını zorun kılmaktadır” dedi.
Ülke genelinde kadın cinayetlerinin toplumun bu konudaki eğitiminin ne kadar eksik olduğunun bir göstergesi haline geldiğini ifade eden Çelen, “Kadın dernekleri olarak özellikle çocuklarımızın eğitimine önce bizler önem vermeliyiz. Sonrasında da okul ve toplum eğitimi olarak devam etmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.
Özgecan Aslan’ın katledilmesini kadın dernekleri olarak nefret ve şiddetle kınadıklarını vurgulayan Çelen, “Türkiye’nin acı gerçeği olan bu olayın herkesin katkılarıyla çözüme kavuşturulması ülkenin en acil görevidir. Bu nedenle sorumluluğu olan herkesin üzerine düşeni yapma zorunluluğu vardır” şeklinde konuştu.
Dernek binasında gerçekleştirilen basın toplantısına, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kastamonu Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kastamonu Şubesi, Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi, Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği, Türk Basın Birliği Kastamonu Şubesi, Türkiye Koruma Derneği Kastamonu Şubesi başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.