Trabzonspor’un son olağan kongresinde başkan adayı Muharrem Usta’nın yönetim kurulu listesinde yer alan Geskon İnşaat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzonspor Medical Park Basketbol eski 2. Başkanı Gökhan Saral, Hacıosmanoğlu’nun TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören’e destek vermesine tepki gösterdi.
Saral, yayınladığı basın açıklamasında, Hacıosmanoğlu’na tepki göstererek “Türk futbolunun gurur abidesi Trabzonspor’da bir süredir İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminde yaşanan iç acıtıcı gelişmeler, şikeyi örtbas eden kirli ellere para avansı karşılığında destek verilmesiyle zirve yapmıştır. 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un şike ile çalınan şampiyonluğunu görmezden gelip halkı mücadelesinin önüne ‘Demir Örenler’e Trabzonspor Başkanı sıfatıyla destek veren İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün şanlı tarihinden, geleneklerinden, felsefesinden ve etik değerlerinden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. ‘Ya ben o kupayı alacağım, ya da o kupa beni’ diyerek şikecilerle savaşma sözüyle göreve gelen Hacıosmanoğlu, bugün şikecilerle kol kola koyun koyunadır. Kendisini temiz futbol sevdalısı ilan eden bu zat, boğazlarına kadar kire bulanmış futbol baronlarının çizdiği istikamete yönelip, bugüne kadar savunur gibi göründüğü tüm değerleri inkâr ve imha etmiş, daha dün, ‘Pisliğin üzerinde oturuyorlar’ dediği kişilerle aynı pisliğin üzerinde oturmakta bir sakınca görmemiştir. Camianın bütün dinamiklerine kulak tıkayarak oluşturduğu ekonomik bataklığın içinde çırpınan bir başkanın, şaşkın ördek misali ters dalışını ve kurtulmak için kirli ellere sarılma acizliğini ibret ve hayretle izlemekteyiz. TS Başkanı olan bir basiretsizin, ciğeri beş para etmezlere diz çöküp teslim olması, kulübün şanlı tarihinde benzeri olmayan, utanç verici bir hadisedir” dedi.
“Bu manzara karşısında içimiz kan ağlasa da tek tesellimiz, Trabzonspor’un onurunu zedeleyen bu anlayışın sonunun gelmiş olmasıdır” diyen Saral “Göreve gelirken ‘Kulübün içine siyaset sokulmasına izin vermeyeceğiz’ diyen Hacıosmanoğlu, bir siyasi partinin miting platformlarında, otobüslerinin üzerinde boy gösterdi. ‘Biz asla koltuk sevdalısı olmayacağız. Başarısız olursak gideriz’ dedi, ekonomik çöküntü ve sportif başarısızlığa rağmen gitmediği gibi, Yargıtay’ın kongre kararını uygulamamak için yapmadığı cambazlık kalmadı. Öz kaynaklara dönme vaadinde bulundu, yaptığı yabancı transferlerle hayal kırıklığı yarattı. Tarihin en büyük transfer bütçesini harcamasına rağmen, hiçbir başarı ortaya koyamadı. Söylediği her şeyin tersini yaptı, menajerlere servet kazandırdı, borcu 400 milyon TL’ye çıkarıp kulübü batmanın eşiğine getirdi. Son icraatı ise, ‘Asla ilişkiye girmeyeceğiz, onları dışlayacağız’ dediği şikecilerle birlikte iş tutmak oldu. Hacıosmanoğlu ve yönetimi bilmelidir ki; Trabzonspor asla sahipsiz değildir, olmayacaktır. Bugün küçük hesaplar ve çıkarlar uğruna büyük Trabzonspor’un itibarını zedeleyenler, tarih huzurunda bunun hesabını er ya da geç vereceklerdir. İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminden, bu kulübe verdikleri maddi ve manevi zararların hesabını hukuki çerçevede sormak için elimden geleni yapacağımın bilinmesini isterim. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.