Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki  darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki  eylemlere ilişkin davanın sanıklarından Akın Öztürk'ün çapraz sorgusu ve  savunması tamamlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları  kampüsündeki duruşma salonunda görülen davanın beşinci celsesinin öğleden sonraki  bölümünde bir kısım müştekilerin avukatı Emrullah Beytar, sanık Öztürk'e  savunmasında yanlış ya da yalan söylediği bir bölüm olup olmadığını, Akıncı  Üssü'nde bulunduğu sürede sivil şahıs görüp görmediğini sordu.

Sanık Öztürk de yanılabileceğini ama asla yalan söylemeyeceğini  belirterek, Akıncı Üssü'nde 15 Temmuz'da koruması ve emir astsubayı dışında sivil  şahıs görmediğini söyledi.

Avukat Beytar, iddianamede yer alan kamera görüntülerini anımsatarak,  görüntülerde Öztürk'ün önünde yer alan sivil şahsın Öztürk tarafından  görülmemesinin mümkün olmadığını, sanık Akın Öztürk'ün mahkemeyi ve kamuoyunu  yanıltıcı, yalan beyanda bulunduğunu kaydetti. Bunun üzerine de sanık Akın  Öztürk, "Buyurun, suç duyurusunda bulunun." dedi.

Sanık Kubilay Selçuk da Akın Öztürk'e soru sordu. Selçuk'un, Öztürk'e  "Sayın Komutanım" şeklinde hitap etmesi üzerine, salonda bulunan müştekiler tepki  gösterdi. Öztürk de "Komutanım yok" diyerek Selçuk'u uyardı. Müştekilerin  tepkisinin sürmesi üzerine Mahkeme Başkanı Selfet Giray da "Burada komutan yok,  herkes sanık" diyerek Kubilay Selçuk'u uyardı.

Kubilay Selçuk'un, "Akıncı Üssü'nde bulunduğunuz sürede Genelkurmay  Başkanının 'Bu uçaklar nereye gidiyor' şeklinde sorusu oldu mu? Orada Sayın  Genelkurmay Başkanımıza bu kalkışmanın planı, uygulamasıyla alakalı herhangi  bilgi verdiğime dair gözleminiz oldu mu?" sorularına sanık Akın Öztürk, "hayır"  yanıtını verdi.