Boydak Holding, bugün yaşanan eylemler sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.
Boydak Holding’den yapılan açıklama şu şekilde:
“Bugün bazı internet sitelerinde ve basında yer alan haberler ile ilgili olarak kamuoyunu aydınlatma amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duymuş bulunmaktayız.
Bağlı şirketlerimizden Boytaş A.Ş.’de toplu iş sözleşmeleri kısa bir süre önce başlamıştır. İlk görüşmelerde sendika yetkilileriyle yönetimimiz istişareler yapmış olup karşılıklı talepler dinlenmiştir.
Çalışanlarımızın bir kısmı dün yapılan ve henüz başlangıç aşamasında olan toplu iş görüşmelerini yanlış bilgiler sonucunda anlaşmaya varılmış gibi algılayarak tepkilerini dile getirmek için yönetim kurulu üyeleriyle görüşmek istemişlerdir.
Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Memduh Boydak, tepki gösteren gruba hitaben bir konuşma yapmıştır. Konuşmasında bazı bilgilerin çalışanlara yanlış aktarıldığını ve de yanlış anlaşmalara yol açtığını belirterek ücret görüşmelerinin henüz başladığını ve Şubat sonuna kadar sonuçlanmasının hedeflendiğini belirtmiştir. Görüşmelerde ortalama yüzde 9.7’ye tekabül eden işveren zam teklifinin kasıtlı olarak yüzde 3 olarak gösterildiğinin ve müzakerelerin halen devam ettiğinin altını çizen Memduh Boydak, konuşmasının devamında piyasa şartlarına göre geçmişte olduğu gibi yarın da çalışanlarını mağdur etmeyeceklerini ve onlar için en iyi oranı vermeye çalışacaklarını ifade etmiştir.
Boydak, en kısa zamanda konunun muhataplarıyla ikili görüşmeleri yaparak Şubat sonunda mutabakata varacaklarını yinelemiştir.”