Fransa, yeni bir terör saldırısıyla sarsıldı. Başkent Paris'in batısındaki Levallois-Perret banliyösünde bu sabah bir araç askerlerin üstüne sürüldü. Saldırı anında dünyada son dakika oldu, tüm televizyonlar alt yazılarla olayı duyurdu.

Fransız medyası, devriye gezerken saldırıya uğrayan askerlerden altısının yaralandığını bildiriyor. Hastaneye kaldırılan askerlerden üçünün durumu ağır.

Levallois-Perret belediye başkanı Patrick Balkany, BFM TV yayınında yaptığı açıklamada, olayın kuşkusuz bir terör saldırısı olduğunu belirterek saldırganların BMW marka bir araç kullanıldığını söyledi.

Belediye binası yakınında askerleri ezen saldırgan kaçmayı başardı. Operasyon başlatan Fransa özel timleri, aracı ülkenin kuzeyinde bir otoyolda yakalamayı başardı.

Aracı kullanan saldırgan gözaltına alınırken, Reuters haber ajansı araçta kurşun delikleri görüldüğünü bildiriyor. Reuters ayrıca görgü tanıklarının olay yerinde ambulanslar gördüklerini aktarıyor.

Birkaç yıldır terör saldırılarının hedefindeki Fransa'da, son olarak Haziran ayında ünlü Champs Elysees bulvarında bir araç jandarma minibüsüne çarpmıştı. Saldırgan, olay yerinde ölmüştü.

Yine Haziran ayında, bir şüpheli ünlü Notre Dame Katedrali yakınlarında polise çekiçle saldırmıştı. Polis saldırganı vurarak durdurmuştu.

Champs Elysees'te Nisan ayında da bir polis silahla vurulmuş ve saldırıyı terör örgüt IŞİD üstlenmişti.

Fransa'da 2015 yılında mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan baskın ve bir süpermarkete gerçekleşen saldırıyla başlayan terör dalgasında, bugüne kadar 230'u aşkın insan can verdi. Ülkede ilan edilen OHAL, geçen ay yeniden uzatılmıştı. Terör tehdidi nedeniyle ülkenin birçok noktasında silahlı askerler devriye geziyor

Kaynak:Milliyet